RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SUKSESS: Daniel Sturridge har virkelig hatt suksess i Liverpool-trøyen.
SUKSESS: Daniel Sturridge har virkelig hatt suksess i Liverpool-trøyen. Foto: Montasje (Pa Photos/Reuters/AP)

Sturridge: - Jeg kan telle antall venner på én hånd

Sist oppdatert:
Liverpool-angriper, Daniel Sturridge, er ikke akkurat slik de fleste forestiller seg.

Daniel Sturridge var Englands beste angriper forrige sesong. Med 21 mål i ligaen for et tittelagende Liverpool, var det mange som håpet han skulle kunne skyte England til VM-gull i Brasil. Slik ble det ikke. England røyk ut tidlig, og Sturridge har slitt med skader hele denne sesongen. Det har satt han helt ut av spill i et halvt år, og han har ikke klart å finne tilbake til fjorårsformen etter at han kom tilbake.

I et lengre intervju med Daily Mail, snakker Sturridge ut om både hans forhold til andre mennesker, skadebeskyldningene som kom mot Roy Hodgson, at han ikke bryr seg om Harry Kane og om sin tro på Gud.

Lukket person
Noe av det mest overraskende for mange, som kommer frem i intervjuet, er at Sturridge ikke er en veldig sosial person. Når han feirer med sin faste dans, eller når han tuller med lagkamerater på benken i Liverpool, ser det nemlig ut som om han er verdens mest utadvendte person. Det stemmer ikke.

- Jeg er en veldig lukket person. Jeg kan telle vennene mine på én hånd. Alle har så klart jobbkompiser og sånn, men utenom det, er det bare familien min og noen få andre, forteller Sturrdige.

Grunnen til at han ikke knytter seg tettere til flere personer, er på grunn av oppveksten sin, forteller Sturridge. Han vokste opp i et kriminelt område i Birmingham, og det å skaffe seg ny venner der, var nærmest umulig.

Heller ikke stjernestatusen, og det å leve i rampelyset, er noe Sturridge setter så veldig pris på. Når han poserer på bilder med One Direction-stjernen Louis Tomlinson, eller sammen med Tinie Tempah, kan det se ut

GUD: Daniel Sturridge peker alltid opp mot Gud når han scorer.

som om han er i sitt ess. Sturridge er likevel helt klar på at han trives mye bedre hjemme med familien og en runde domino.

- Takknemlig til Gud
En ting som ikke er like skjult, og som England-spissen ikke legger skjul på, er hans tro på Gud. Både når han scorer mål og når han entrer fotballbanen, peker han alltid opp mot himmelen, mot den Gud han tror på.

- Jeg er takknemlig til Gud for alt jeg har fått, og også for alt jeg noen gang vil få, sier Sturridge.

- Man har oppturer, og man har nedturer. Alt er ikke perfekt hele tiden, og det kommer perioder i livet, hvor du tviler veldig mye. Jeg er likevel ikke i tvil om at jeg tror på en Gud, og jeg tror på meg selv. Derfor er jeg heller ikke bekymret for at målformen ikke er helt på plass. Jeg vet jeg vil komme tilbake, forklarer Liverpool-angriperen.

- Vil aldri beskylde noen for skaden
Ved starten av den skadeperioden han nå har vært gjennom, haglet beskyldningene fra Liverpool mot Roy Hodgson og England. Merseyside-klubben hevdet at det var Hodgson sin feil at Sturridge ble skadet. I intervjuet med Daily Mail, er Sturridge klar på at Hodgson ikke kan klandres i det hele tatt.

- Jeg vil aldri beskylde han for noe sånt. Ingen i støtteapparatet var skyld i skaden. Det er bare sånn som skjer. Noen ganger får man en skade, og da må man jobbe seg gjennom den perioden. Mens jeg var skadet, hadde jeg mye kontakt med Hodgson. Han lurte på hvordan det gikk, og vi snakker både via sms og på telefon. Jeg har et veldig godt forhold til landslagssjefen, forsikrer storscoreren.

Bryr seg ikke om Kane
Når landslagssjefen skal plukke ut troppen som skal spille de neste landskampene, er det en annen angriper som er i fokus. Harry Kane har bøttet inn mål for Tottenham denne sesongen, og regnes som den nye frelseren på de britiske øyer.

SEG SELV: Daniel Sturridge har ikke fokus på andre spillere. Det viktigste er hva han gjør selv.

Om Kane tar plassen til Sturridge, vil Sturridge bare jobbe enda hardere for å ta den tilbake. Han forteller at han sjelden ser på andre spillere. Alt fokus må være på han selv, sier han.

- Hvorfor skal jeg se på hva andre gjør? Det har ingenting å si for meg hvor mye de oppnår. Når du bruker all tid på hva alle andre gjør, har du ikke tid til å få deg selv fremover. Da står du bare stille her i livet. Gratulerer til Harry, med hva han har oppnådd, men jeg ser ikke på han, og hva han gjør. Jeg tror bare på meg selv.

Mandag skal Sturridge i aksjon igjen, da Liverpool møter Swansea. Deretter venter Manchester United på Anfield, før han evt skal ut på nye landslagsoppdrag.

Om Sturridge finner tilbake til fjorårsformen, må man bare vente å se om skjer. Hovedpersonen selv, skal i alle fall gjøre alt som står i hans makt for å komme tilbake til der han var for ett år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere