*Nettavisen* Sport.

Sturridge og Agüero har gått glipp av over 100 kamper

SKADEPLAGER: Sergio Agüero og Daniel Sturridge har gått glipp av over 100 kamper til sammen for Manchester City og Liverpool.

Sergio Agüero av med ny skade lørdag.

29.11.15 15:18

De er to av Premier Leagues mest fryktede spisser, men Sergio Agüero og Daniel Sturridge er også to av ligaens mest skadeplagete. Istedenfor å gjøre skade mot motstanderens forsvarere så bruker de mye av tiden på sidelinjen.

Intensitet

Og tallens tale er ganske klar: siden Agüero ankom Manchester City i 2011 har han hatt ti forskjellige skader og gått glipp av 39 kamper, ifølge Transfermarkt. Mot Southampton lørdag måtte han igjen av med en ankelskade som kan holde han ute i noen kamper.

Det er spesielt Agüeros hamstringer som hindrer argentineren fra å spille. Av de ti skadene er fire av dem hamstring-relaterte, og har holdt Citys nummer ti ute i 15 kamper.

- Du kan ikke måle intensitetsnivået i spillet ditt. Jeg prøver alltid å kjøre på for alt jeg har. Jeg kan ikke forestille meg å spille på noen annen måte, fortalte Agüero til den engelske avisa The Telegraph når han ble spurt om skadene sine.

Mer skadet enn på banen

For Daniel Sturridge er saken enda litt verre. Siden ankomsten til Liverpool i januar 2013 har den engelske landslagsspilleren gått glipp av 68 kamper. Ifølge den engelske avisa Daily Mail er det flere Liverpool-kamper enn Sturridge har spilt.

Også Sturridge har slitt med vonde hamstringer, som har holdt han ute både i sin tid i Liverpool og i Chelsea. Det er mer kjent at Sturridge også har hatt en hofteskade som ødela hele sommeren 2015 for spissen fra Birmingham. Nå skal det være en fotskade som muligens tvinger Sturridge vekk fra banen i den nærmeste fremtid.

- Vi må akseptere situasjonen. Han har vært skadet ofte de siste månedene, kanskje til og med årene. Om det ikke var en spiller med Daniels kvalitet så hadde ingen tenkt over det, fortalte Liverpool-trener Jürgen Klopp til lokalvisa Liverpool Echo.

Til sammen har Agüero og Sturridge scoret 123 mål i Premier League for City og Liverpool, men de har også gått glipp av 107 kamper til sammen. Det tilsvarer nesten tre Premier League-sesonger til sammen. Det skal forsvarsspillere ligaen rundt prise seg lykkelig for.

Annonsebilag