RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TØFF SESONG: Alt har ikke gått som planlagt for Yaya Toure denne sesongen. Her under kampen mot Barcelona i Champions League, som de tapte.
TØFF SESONG: Alt har ikke gått som planlagt for Yaya Toure denne sesongen. Her under kampen mot Barcelona i Champions League, som de tapte. Foto: Carl Recine (Reuters)

Tallene som beviser Yaya Tourés fiaskosesong

Sist oppdatert:
Yaya Touré (31) har blitt heftig kritisert etter søndagens Manchester-derby. Sammenlignet med i fjor har han tapt seg stort.

I Sky Sports studio etter kampen, ble ivorianeren av Gary Neville kalt ugress som må fjernes.

- Yaya Tourés arbeidsmoral  uten ball er en stor del av årsaken til at City ikke lykkes i Champions League, hevder Sky Sports-ekspert Graeme Souness.

Og han har vært i en nedadgående spiral helt siden hans fantastiske fjorårssesong, da han scoret hele 20 mål i Premier League.

Med seks kamper igjen på programmet, er Touré langt bak skjema for å gjenta det samme. I år står han med bare åtte fulltreffere i ligaen.

Negativ utvikling
Noen andre nøkkeltall beviser hvor stort fall Touré har hatt, presentert av Sky Sports:

- Denne sesongen bruker han 256 minutter per mål, mot 146 sesongen før.

- Antall målgivende har gått ned fra ni til én.

- Antall taklinger redusert fra 54 til 27 viser prov på at det defensive også svikter.

Brist i hans spill
Selv om det er seks kamper igjen av sesongen, mener altså Gary Neville at dette er en brist i hans spill denne sesongen. På den positive siden har han løpt mer denne sesongen og pasningene hans er nesten like presise som i fjor.

Uansett: Etter Marouane Fellaini scoret 2-1-målet på Old Trafford på søndag, sa Neville at det var en pliktsforsømmelse av Yaya Touré på markeringsarbeidet.

I tillegg har den defensive innsatsen generelt blitt kritisert og mange peker på at den enorme ivorianeren rett og slett virker uinteressert.

Yaya Touré kom til sesongen med enorme forventninger på sine skuldre. Med 20 mål og ni målgivende var han Manchester Citys beste spillere da de sikret ligagullet forrige sesong.

I tillegg sikret en noe spesiell bursdagssituasjon for at forholdet ikke virket å være på topp i sommer og VM ble en skuffelse for 31-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere