RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Tårene bare rant og rant, det tok livet av meg»


GLIPP: Steven Gerrard og Liverpool skulle ikke miste ligagullet i 2013-14-sesongen. Mot Chelsea var det akkurat det som skjedde.
GLIPP: Steven Gerrard og Liverpool skulle ikke miste ligagullet i 2013-14-sesongen. Mot Chelsea var det akkurat det som skjedde. Foto: Clive Brunskill (Getty Images)
Steven Gerrard om den gangen ligagullet glapp for Liverpool.

«Jeg satt i baksetet i bilen og kjente tårene renne nedover ansiktet mitt. Jeg hadde ikke grått på flere år, men på vei hjem klarte jeg ikke å stoppe. Tårene bare rant og rant. Jeg kan ikke engang si om gatene var fulle av trafikk eller like tomme som jeg var på innsiden. Det tok livet av meg.»

Det skriver Steven Gerrard i sin nye bok, «My Story», gjengitt av avisa Daily Mail.

Kvelden han skriver om, er 27. april 2014.

Det er den tredje siste runden av Premier League-sesongen, og en Liverpool-seier hjemme mot Chelsea vil langt på vei sikre merseysiderne deres første ligagull siden 1990.

«This does not fucking slip!» har han innprentet til lagkameratene to uker tidligere, etter 3-2-seieren hjemme mot tittelrival Manchester City.

Men det er nettopp det gjør hjemme mot Chelsea.

«Følte meg nummen»

To og et halvt minutt på overtid før pause, bare sekunder før dommeren skal sende lagene inn i garderoben, sklir Steven Gerrard i en upresset situasjon og mister ballen til Chelseas Demba Ba, som setter fart mot mål og setter inn 1-0 til Chelsea.

En scoring på overtid sørger for 2-0-seier til gjestene, og ligagullet glipper for Liverpool, som til slutt havner to poeng bak Manchester City.


«Jeg følte meg nummen, som om jeg hadde mistet noen i familien. Det var som om et kvart århundre i denne klubben rant ut av meg. Jeg prøvde ikke engang å stoppe tårene som trillet mens alle episodene fra ettermiddagen ble spilt på reprise i hodet mitt,» skriver han.

«Løp som om livet avhang av det»

Gerrard beskriver også hvordan han desperat jaget Demba Ba over hele sin egen banehalvdel for å hente igjen Chelsea-spissen, etter å ha snublet og mistet ballen.

«Jeg kom meg på beina og løp med hele hjertet. Jeg jaget Demba Ba som om livet mitt avhang av det. Jeg visste utfallet dersom jeg ikke tok ham igjen. Men det var håpløst. Jeg kunne ikke stoppe ham. Ba scoret. Det var over.»


Ikke engang Liverpool-hymnen «You'll Never Walk Alone» kunne trøste Gerrard etter kampen.

Lot seg ikke trøste

«Liverpool-hymnen minner deg på å holde hodet høyt når du går gjennom en storm. Den minner deg på ikke å være redd for mørket. Den minner deg på å gå gjennom vind og regn, selv om drømmene dine blir blåst vekk, og å gå videre med håp i hjertet,» skriver han.

«Men jeg følte ikke at jeg hadde mye håp igjen. Det føltes som om jeg trengte selvmordsovervåkning.»

Steven Gerrard forlot Liverpool i sommer, og fortsatte i stedet karrieren i amerikanske L.A. Galaxy.

Lørdag er det duket for hatkamp mellom hans gamleklubb Liverpool og erkerivalene Manchester United på Old Trafford. Den kampen følger du LIVE her på Nettavisen fra klokken 18.30!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere