*Nettavisen* Sport.

Tettey: - Coutinho ble ukomfortabel

IMPONERER: Alexander Tettey får mye skryt for jobben han gjør i Premier League og Norwich. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Alexander Tettey roses opp i skyene.

LILLESTRØM (Nettavisen): Han er kanskje ikke den som får mest oppmerksomhet hjemme i Norge, men Alexander Tettey (29) leverer varene i Premier League.

I Norwich har Tettey utviklet seg til å bli en av lagets viktigste spillere, og har etter returen til Premier League vist at han har kvaliteter til å stoppe de største profilene.

En som nylig fikk erfare det, var Liverpool-stjerne Philippe Coutinho da Tettey og Norwich var på besøk på Anfield i forrige måned.

- Coutinho har vel knapt spilt en dårligere kamp for Liverpool og det er Tetteys fortjeneste, sier TV 2-profil Kasper Wikestad til Nettavisen.

Den lille brasilianeren blir sett på som et av Liverpools farligste offensive våpen, men mot Norwich var han nærmest usynlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

STOPPET COUTINHO: Alexander Tettey stoppet Philippe Coutinho da Norwich møtte Liverpool på Anfield i september. Foto: Andrew Powell (Getty Images)

- Ingen redsel

Tettey begynner å smile når Nettavisen spør han om hva han synes om duellen med Coutinho.

- Det var spesielt. Før kampen sa sjefen til meg at «du må passe på at han ikke får mye glede i spillet». Da er det min oppgave å passe på at han ikke får det og jeg gjør alt i min makt til å få han til å føle seg mest mulig ukomfortabel på banen. Det klarte jeg veldig fint og laget fikk et poeng ut av det. Sånt gjør meg glad. Det betyr at jeg har gjort jobben min, sier Tettey til Nettavisen.

- Hvis man lar Coutinho få god tid, så har man tapt som lag. Sånne spillere kommer jeg til å møte mange av og jeg gleder meg til å få sånne spesielle oppgaver som jeg kommer til å gjennomføre uten redsel. Ser man på Liverpool-kampen så er det et godt eksempel, forklarer midtbanekrigeren.

- Undervurdert i Norge

Lagkamerat på landslaget og Premier League-kollega Joshua King er en av mange som har latt seg imponere av Norwich-spilleren.

King mener mener Tettey blir undervurdert hjemme i Norge.

- Tettey er undervurdert i Norge. Jeg vet ikke hvorfor. Han spiller fast i Premier League hver eneste uke og gjør det bra. De snakker om han i engelsk presse også, sier King til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Joshua King vet hvor vanskelig det er å spille mot Alexander Tettey. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Det er Premier League-kommentator Kasper Wikestad også helt enig i.

- Han har et litt ufortjent dårlig rykte i Norge av en eller annen merkelig grunn. Han er en av få som spiller uke inn og uke ut i Premier League. Han gjorde det først i to sesonger, så en sesong i Championship, og nå igjen i Premier League. Det fortjener honnør, sier Wikestad.

- Jeg snakket med Norwich-manageren i april i fjor og han sa da at «for oss er Alexander Tettey en helt, helt spesiell spiller», forteller TV 2-profilen.

- Gir hundre prosent

Tettey sier imidlertid at han ikke bryr seg så mye om at han ikke får så mye oppmerksomhet i Norge.

- At jeg ikke får nok «credit» for det går helt fint. Det viktigste er hvordan jeg selv føler at det har gått etter hver kamp, sier Tettey som føler at det har gått bra så langt i sesongen.

Han er glad for å ha fått en tydelig definert rolle i laget.

- Jeg spiller i en posisjon hvor jeg ikke kommer til å score masse mål eller drible fem spillere. Jeg spiller enkelt og har min rolle på laget som jeg forstår og som treneren har gitt meg beskjed om hvordan jeg skal håndtere. Den rollen prøver jeg å gjøre hundre prosent i hver kamp. Om det fører til at laget vinner og jeg er usynlig, så går det helt fint. Jeg har ingen problemer med det, forteller Norwich-stjernen.

Denne uken er Tettey i Norge sammen med resten av landslaget i forbindelse med de kommende EM-kvalikkampene mot Malta og Italia.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kasper Wikestad mener Alexander Tettey er undervurdert i Norge. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Drømmer om EM med Norge

Wikestad tror landslagssledelsen har latt seg imponere av Tettey i Norwich og at han blir en viktig spiller for Norge fremover.

- Han har fått en veldig klart definert rolle i Norwich som han takler ekstremt bra. Han er på en måte stabilisatoren i laget. I sin rolle, så er det nesten ingen som kunne gjort den rollen bedre, vil jeg nesten påstå.

- Det er tydelig at det er noe landslagsledelsen kanskje har sett litt. I de to siste landslagskampene fikk han en mer definert rolle og da ser man hvor god han egentlig er.

Tettey har imidlertid ikke sikret seg noen fast plass i startelleveren til landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Til tross for at han synes han burde ha det.

- Jeg trodde jeg skulle spille mot Aserbajdsjan, men det gjorde jeg ikke. Så om plassen er min, vet jeg ikke. Jeg føler at den burde være det, men samtidig så vet jeg at man må spille bra til enhver tid for at treneren skal si at «han har spilt bra, han må spille igjen». Det er folk som kommer bak som også kunne ha spilt, så jeg må gjøre det så godt jeg kan hver gang jeg spiller, forteller Tettey.

- Sinnssyk bra kjemi

En som gjerne ser at Norwich-spilleren blir å se på banen for Norge, er landslagskollega Stefan Johansen. Han mener de to har fått til et meget godt samarbeid på Norges midtbane.

- Jeg kommer aldri til å ta ut noe lag, men det er ikke noen tvil om at jeg og Tettey har en sinnssykt bra kjemi. Vi utfyller hverandre og har funnet en bra tone på midten. Det har fungert veldig bra i denne kvaliken. Han er en fyr som jeg elsker å spille med. Man ser at han har et veldig høyt nivå inne. Det er ikke jeg som tar ut laget, men jeg trives selvfølgelig med å spille med ham.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

FÅR SKRYT: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo skryter av Alexander Tettey. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Imponert Høgmo

Høgmo har foreløpig ikke avslørt noe om hvem som skal spille lørdagens kamp mot Malta, men han er nok klar over at i samtlige kamper Norge har vunnet i denne EM-kvalifiseringen, så har Alexander Tettey startet.

Torsdag tok landslagssjefen seg tid til å skryte av Norwich-spilleren.

- Tettey har blitt bedre og bedre for landslaget og bedre og bedre for Norwich. Han har utviklet seg veldig med ballen i trange områder. Det har vært artig å se hvordan en spiller som til tross for at han er veldig rutinert, tar nye steg og blir bedre og bedre, sier Høgmo til pressen.

Norge møter Malta lørdag klokken 18, før landslaget reiser til Roma for å spille mot Italia tirsdag i den siste kvalifiseringskampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag