RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tettey: – Vi må luke vekk de personlige feilene

SENTRAL: Alexander Tettey har vært en viktig mann for Norwich denne sesongen.
SENTRAL: Alexander Tettey har vært en viktig mann for Norwich denne sesongen. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Nordmannen forteller at de ikke frykter noen.

Norwich stuper på tabellen etter elendig poengfangst.

– Når du ser tilbake på de fire siste kampene, hvor vi burde tatt flere poeng, blir du litt forbannet, sier Alexander Tettey.

Han er fast på Norwich-laget som innledet sesongen så bra med to seirer på de første fem kampene. Etter 1-1 borte mot Liverpool, var Norwich svært nær 2-1-seier borte mot West Ham. Den glapp tre minutter på overtid da «Hammers» sikret 2-2. Da startet raset med tap mot Leicester (1-2), Newcastle (2-6) og West Bromwich (0-1).

- Vi har spilt gode kamper, men gjort personlige feil når vi forsvarer oss. Det har kostet oss mange poeng, sier landslagsspilleren til NTB.

- Hele laget vet at vi må luke vekk de feilene vi gjør defensivt. Det ser ut til at vi må score først, for da har vi vunnet eller tatt poeng, fortsetter Norges toppscorer i EM-kvalifiseringen.

Sjeldne feil
Manager Alex Neil har gjort flere endringer på laget den siste tiden, spesielt i forsvaret i et forsøk på å få orden på defensive problemene. Tetteys rolle er ubestridt. Ankeret ble som ventet hvilt da Norwich røk ut av ligacupen på straffer mot Everton tirsdag.

- Når du ser tilbake på de fire siste ligakampene, hvor vi burde tatt flere poeng, blir du litt forbannet, sier Norwich-kjempen.

Slik forklarer Tettey at de gule og grønne ikke har klart å følge opp poengfangsten fra starten av Premier League-sesongen:

- Mot Leicester slapp vi inn straffespark, lå under 0-2, men fikk redusering. Da måtte vi jakte, og det er ekstremt vanskelig i Premier League. Vi styrte hele kampen, men fikk ikke scoringen. 0-2 kom på egen corner. Det hadde aldri skjedd under Neils ledelse.

- Mot Newcastle startet vi ikke bra, men jeg følte at de scoret på de sjansene de fikk. Offensivt var vi veldig bra, men vi gjorde tabber som vi knapt hadde gjort før West Ham-kampen. Og vi slapp inn mål etter innkast. Det har vi ikke gjort under Neil, for det hater han.

- Sist styrte vi hele kampen mot West Bromwich, men klarte ikke å score. De første 30 minuttene var hele laget deres på egen banehalvdel. Så slapp vi inn et helt unødvendig mål. Det har ikke stoppet opp, men vi har gjort det vanskelig for oss selv, medgir Tettey.

Frykter ingen
Den sure perioden kommer foran et seigt PL-program: Manchester City (b), Swansea (h), Chelsea (b) og Arsenal (h).

- Du vet at disse storkampene kommer på rekke og rad, men det kan hende at vi er bedre i slike kamper. Slik vi spiller, føler jeg at vi kan ta poeng mot hvem som helst. Treneren vil ikke at vi skal være redd for noen. Og vi frykter ingen, sier Tettey.

- Ja, det er City, og vi skal forberede oss som bare det. Vi har en sjanse. Swansea er et bra lag, men også de har slitt i det siste, selv om de slo Aston Villa, mener den tidligere Rosenborg-spilleren.

Deretter venter EM-playoff før Chelsea og Arsenal står for tur.

Norwich ligger på 16.-plass etter ti PL-runder.

- Vi har et altfor godt lag til å rykke ned, sier Tettey. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere