RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
POSITIV: Erik Thorstvedt er positiv til den nye Tottenham-manageren, Mauricio Pochettino.
POSITIV: Erik Thorstvedt er positiv til den nye Tottenham-manageren, Mauricio Pochettino. (Afp / NTB Scanpix)

Thorstvedt: - Dette blir viktig for Pochettino

Tottenham-legenden fornøyd med klubbens nye manager.

Det har lenge ligget i kortene, men tirsdag ble Mauricio Pochettino bekreftet som ny Tottenham-manager.

Argentineren kommer fra managerjobben i Southampton, og har oppnådd imponerende resultater i den jobben.

Nå tar han fatt på managerjobben i en større klubb, nemlig Tottenham, og det tror Tottenham-legende Erik Thorstvedt kan bli et lykkelig samliv.

- I utgangspunktet er jeg positiv til det. Du ville hatt en x-faktor med en type som ikke har vært i Premier League før, men Pochettino har gjort en strålende jobb med Southampton, sier Thorstvedt til Nettavisen.

LES OGSÅ:Pochettino ny Tottenham-manager.

Ny hverdag
Han tror Tottenham-spillerne vil merke en helt ny hverdag på treningsfeltet med Pochettino som sjef.

- Det blir mye tøff jobbing på det, ja. De må presse høyt og løpe mye, fortsetter den tidligere Tottenham-keeperen.

- Tror du Pochettino kan gjøre Tottenham til et topplag?

- Du vet jo aldri, men utfordringen er han sabla sjefen, Daniel Levy. Han er egenråd og bestemmer alt. De har fått et rykte for å være en klubb som sparker managere, sier Thorstvedt.

- Må få tid
Han håper den nye Tottenham-manageren vil få bedre tid til å forme laget enn sine forgjengere.

- Jeg håper han får tid til å jobbe litt. Et par sesonger, og det håper og tror jeg kan kommer til å få, forteller han, og tror også det er en vanskelig jobb for Pochettino å få Tottenham til å bryte inn i topp-fire i Premier League.

- Det er mye lettere å komme fra 10. til en 6. plass, så det er en utfordring.

TV 2-eksperten tror allikevel at Pochettino kan være mannen som klarer å få ut potensialet i Tottenham-stallen.

- De har mange gode spillere, og jeg synes slaktingen av alle kjøpene etter salget av Gareth Bale er tull. Mange av spillerne er gode, du må bare få det frem og ut.  Jeg har tro på at de skal klare den topp-fire-plassen nå, sier Thorstvedt.

Lamela blomstrer?
Pochettino er argentinsk og landsmann med Erik Lamela. Tottenhams rekordkjøp slo ikke til i sin første sesong i klubben, men Thorstvedt tror at språket og kulturen Pochettino bringer med seg kan gjøre godt for Lamela.

- Jeg tror egentlig at Lamela er en strålende fotballspiller, og jeg tror han kan bli en strålende spiller for Tottenham. En argentinsk manager kan få det beste ut av ham, så sånn sett tror jeg det er positivt for ham, slår Tottenham-legenden fast.

Han tror imidlertid ikke Pochettino har en lett oppgave foran seg, og er klar på hva det første argentienren bør gjøre i klubben.

- Det første er nå å finne ut hva man skal gjøre med spillerne. Hvem skal beholdes, hvem skal vekk, hvem skal inn? Nå er det VM og fri, så det som først og fremst betyr noe nå er å finne ut hvem han skal bygge laget rundt, slår Thorstvedt fast.

- Lallana hadde vært fantastisk
Ofte når en manager blir ansatt, blir det spekulert i om han kommer til å bringe med seg noen av sine tidligere spillere til sin ne klubb. Thorstvedt mener Tottenham kunne hatt bruk for to av spillerne som Pochettino trente i Southampton.

- Luke Shaw, kanskje, men han tror jeg ikke kommer til Tottenham.  Jeg synes Adam Lallana er en strålende spiller, men man må se hvem andre Tottenham har. De har Christian Eriksen, Moussa Dembele og Erik Lamela, men jeg blir veldig glad hvis de får Lallana, men jeg er litt usikker på det. Han virker å være klar for Liverpool, sier han.

Han håper imidlertid at ansettelsen vil være positivt for spesielt én av spillerne i dagens Tottenham-stall.

- Det å få i gang Roberto Soldado hadde vært fantastisk, sier Thorstvedt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere