Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorstvedt om United: - De har kjørt seg totalt fast

SLITER: José Mourinho sliter med å få fart på Manchester United-maskineriet.
SLITER: José Mourinho sliter med å få fart på Manchester United-maskineriet. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt tror ikke José Mourinho fullfører sesongen som Manchester United-trener.

José Mourinho er de engelske bookmakernes klare favoritt til å bli den neste Premier League-manageren som forlater jobben sin.

Presset øker på Manchester United-manageren for hver uke som går, og søndag ble laget utspilt og slått 3-1 av Liverpool på Anfield.

- River stein for stein

TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt mener det handler om timing og alternativer, men at prosjekt Mourinho nå utvilsomt har kjørt seg fast.

- Rent spillemessig peker absolutt alle piler i totalt feil retning. Én ting er hvis du har en langtidsprosjekt som du skal bygge stein for stein, men her er det nesten så han river stein for stein. Jeg har ingen tro på det, sier Thorstvedt til Nettavisen dagen etter storkampen på Anfield.

MISTET TROEN: Erik Thorstvedt har mistet troen på José Mourinho i Manchester United.

Den tidligere landslagskeeperen har bitt seg merke i at kamp etter kamp underpresterer flere av Uniteds stjernespillere.

I møtet med Liverpool hadde Marouane Fellaini en treffprosent på 32 prosent på sine pasninger, mens Romelu Lukaku hadde kun 20 ballberøringer.

- Lukaku funker over hodet ikke. Det er så mange ting som er galt, og Fellaini er ikke der for å stå og strø pasninger. Han blir satt innpå for å være en fysisk trussel og komme inn i boksen, men likevel må det være et minstekrav for å ha på deg den trøya og og være utpå der, mener Thorstvedt.

- Vanskelig for Mourinho

Den største profilen av dem alle, Paul Pogba, ble sittende på benken bak José Mourinho gjennom hele oppgjøret.

- Man må kunne forlange litt mer av Paul Pogba, samtidig handler det om at en leders jobb er å skape et miljø som gjør at folk får lyst til å prestere, og det handler om utvikling og læring. Jeg tror at læring er undervurdert tema i denne sammenhengen - at du føler det er et prosjekt som hele tiden beveger seg litt videre og utvikler seg. Det tror jeg mennesker trenger, og vi kan se det hos Klopp og Guardiola. Det er en reise der folk synes det er kult å være med. Folk utvikler spillet sitt.

Thorsvedt mener den dimensjonen er en tydelig mangel hos José Mourinho.

- Mourinho har aldri vært en sånn type manager. Han har vært en pragmatiker. En som hele tiden har tatt ut det laget han tror har best sjanse til å slå den andre gjengen som står foran de. Det har han hatt kjempesuksess med. Det kan man ikke argumentere mot, men nå har de totalt kjørt seg fast. De andre har blitt så sabla gode på den andre måten å gjøre det på. Det er vanskelig for Mourinho å konkurrere med de. De har en annen måte å gjøre det på, og de har også ressurser til å kjøpe gode spillere. De har en filosofi, som får fram enda bedre ting i spillerne.

- Kan umulig bli verre med Carrick

- Hvor er smertegrensen? Når må José Mourinho gå?

- Det letteste er å si at hvis du har mistet troen på det, hvorfor gå og vente? Bare gjør det med en gang. Hvis Carrick tar over, så kan det umulig gå så mye verre. Det er lett å finne argumenter for bare å få det gjort. Det har blitt så ille nå at man blir nesten litt nummen. Man greier ikke helt å hisse seg opp lenger. Man skulle tro at opprøret var større blant United-fansen og at folk var enda mer forbanna, men det virker som folk har blitt litt bedøvet at hele greia.

Thorstvedt tror Mourinho ville fått mer arbeidsro dersom han hadde ledet United til seier i FA-cupfinalen i fjor. Slik gikk det imidlertid ikke.

- Mourinho sitt argument har alltid vært pokalene i skapet, i forhold til Liverpool for eksempel og i forhold til Klopp. Han har fortsatt sjanse til å vinne noe denne sesongen, men det er så utrolig lite som tyder på at de skal gjøre det. De er så dårlige at å tro at den gjengen der skal vinne Champions League, er som å tro på julenissen, sier Thorstvedt.

- Tror du José Mourinho er United-manager i mai?

- Nei.

Kommende helg spiller Manchester United bortekamp mot Cardiff i Premier League.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!