RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere Chelsea-spiller sendte Leeds på hodet ut av FA-cupen

MÅL: Patrick van Aanholt scoret i FA-cupens tredje runde mot Leeds United.
MÅL: Patrick van Aanholt scoret i FA-cupens tredje runde mot Leeds United. Foto: Scott Heppell (Ap)
Sist oppdatert:
Patrick van Aanholt scoret sitt første mål i Sunderland-trøya.

SUNDERLAND - LEEDS 1-0:

Den gamle fotballstorheten Leeds United skulle søndag forsøke å slå Premier League-laget Sunderland i FA-cupens tredje runde. Leeds, som sliter i bunnen av Championship, har bare seks seirer på 24 kamper i ligaen, og skulle også få det tøft søndag.

En scoring etter en halvtime av Patrick van Aanholt var nok til å sende Leeds på hodet ut av FA-cupen. Den tidligere Chelsea-spilleren scoret med en avslutning fra rett innenfor 16-meteren. Målet var nederlenderens første scoring for Sunderland etter sommerens overgang.

Det ble ikke flere mål enn van Aanholt sitt, og Sunderland vant kampen 1-0.

Annulert mål
Et tamt Leeds-lag i den første omgange hevet seg betraktelig i den andre, og klarte tidvis å legge press mot Sunderlands mål. Det var likevel Sunderland som virket skumlest, også i den andre omgangen av kampen. Steven Fletcher fikk blant annet en scoring annulert etter omtrent en times spill. Fletcher fikk også en stor sjanse ti minutter senere, uten at han klarte å sette ballen i mål.

Leeds hevet seg igjen de siste ti minuttene, og Brian Montenegro forsøkte seg blant annet med en avslutning med venstrefoten. Dessverre for gjestene, gikk avslutningen over mål.

På tross av at Leeds kastet spillere i angrep de siste minuttene, klarte de ikke å få inn utligningen. Nærmest av alle var Liam Cooper, som headet ballen i stolpen på overtid. Men uten scoring for Cooper, endte kampen til slutt 1-0 til Sunderland, som er klare for fjerde runde av årets FA-cup.

Dann-dobbel
I de andre FA-cup-kampene som startet klokka 14.00, norsk tid, spilte Crystal Palave borte mot Dover Athletic, mens Queens Park Rangers tok imot Shaffield United på Loftus Road.

TO MÅL: Scott Dann scoret, overraskende nok, to mål mot Dover i FA-cupens tredje runde.

I den førstnevnte kampen, var det Scott Dann som tok ansvar, og senket Dover, fra nivå fem i England. Dann scoret to mål, Dwight Gayle scoret ett og Kevin Doyle scoret kampens siste mål. Dovers manager, Chris Kinnear, lovet på forhånd å forsvare seg med hele Dover-fergen i forsvar, om det var nødvendig, men det var likevel ikke nok mot Premier League-motstanden. Palace, med Alan Pardew som nyansatt manager, vant kampen til slutt 4-0. Brede Hangeland satt på benken hele kampen for gjestene.

Sheffield United har tatt seg helt til semifinale i årets ligacup. De har også lyst til å gå langt i FA-cupen. Ett mål fra Mark McNulty og to mål fra Jamal Campbell-Ryce sørget for at Championship-klubben slo ut QPR, med en sterk 3-0-seier i London.

Resultater fra FA-cup-kampene som startet klokka 14.00:

Dover - Crystal Palace 0-4
QPR - Sheffield United 0-3
Sunderland - Leeds 1-0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere