*Nettavisen* Sport.

Tidligere Liverpool-speider anbefalte klubben å hente Dele Alli

KUNNE SPILT I RØDT: Dele Alli, her i diskusjon med Liverpools Roberto Firmino ble anbefalt av Liverpools speider. Foto: Justin Tallis (AFP)

Responsen fra Liverpool var lunken da speider Mel Johnson ba klubben om å handle raskt.

10.11.18 17:33

Tottenham-stjernen Dele Alli vokste opp som Liverpool-fan og var også høyaktuell for en overgang til favorittklubben da han spilte for Milton Keynes Dons i tenårene.

Merseyside-klubben ble imidlertid sittende på gjerdet, mens Tottenham snappet opp stortaltentet i 2015.

Så Alli som 16-åring

Det er den tidligere Liverpool-speideren Mel Johnson, som har anbefalt spillere som Jordan Henderson og Jordan Ibe til klubben, fortsatt bitter for.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Til Planet Football forteller Johnson om den første gangen han så Alli i aksjon for MK Dons.

- Han var bare 16 år, men må ha vært 182-183 centimeter og var en ordentlig boks til boks-spiller allerede da. Dele hadde en agent jeg kjente, og Gary Waddock, som jeg hadde kjent lenge, var assistentmanager i MK Dons. Jeg anbefalte Alli til Liverpool, men noen andre dro for å se ham resten av sesongen, sier Johnson.

Klikk på bildet for å forstørre.

IMPONERTE: Dele Alli storspilte for MK Dons allerede som 16-åring. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Les også: Smell for Norge - King melder forfall

- Frustrerende

Johnson, som tidligere jobbet for Tottenham og anbefalte klubben Gareth Bale, mener Liverpool burde lyttet til hans anbefalninger.

- Jeg ville hentet ham når som helst, men Liverpool-hierarkiet var ikke enig, og han gikk til Tottenham. Det var et nytt regime som tok over med data og statistikk-baserte analyser.

Les også: FIFA etterforsker Manchester City

Den tidligere Liverpool-speideren mener klubben ble altfor passiv på overgangsmarkedet, til tross for grundige speiderrapporter.

- Det var frustrerende for meg fordi, i stedet for å smi mens jernet var varmt, som Damien Comolli gjorde i Spurs da jeg anbefalte Gareth Bale, insisterte de på å se spillere igjen og igjen, helt til noen andre plukket de opp.

Liverpool møter Fulham på Anfield 13.00 søndag, mens Tottenham og Dele Alli møter Crystal Palace klokken 18.30 lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag