Tidligere Lyn-spiss:- Jeg tror vi kan overleve i Premier League

GODE NOK? Watford er en del av Premier League igjen fra neste sesong. Spydspiss Odion Ighalo mener klubben er god nok til å hevde seg på øverste nivå.

GODE NOK? Watford er en del av Premier League igjen fra neste sesong. Spydspiss Odion Ighalo mener klubben er god nok til å hevde seg på øverste nivå. Foto: Ben Hoskins (Getty Images)

Nå starter forberedelsene for comebacket på øverste nivå.

Jubelen er stor i Watford etter opprykket til Premier League. Spisshelten Odion Ighalo mener Vicarage Road-klubben skal kunne overleve blant de store.

Ighalo, som spilte for Lyn i 2007 og 2008, gleder seg stort over opprykket.

- Jeg har spilt i Serie A (Udinese) og La Liga (Granada). Og jeg kom ikke til England for å spille i Championship. Jeg så et lag som kunne kjempe om opprykk, sier Ighalo til lokalavisen Watford Observer.

- Jeg takker Gud for at mitt bidrag var bra, og jeg takker ham for at vi er i Premier League. Jeg ser virkelig fram til å være der neste sesong, fortsetter spissen.

Watford sikret opprykket da rivalene feilet i lørdagens nest siste runde.

- Vi vet hvordan vi spiller. Etter et par måneder vil vi vite hvordan vi står mot de andre. Jeg tror vi kan overleve der. Det blir ikke lett, men jeg mener vi skal være konkurransedyktige, sier nigerianeren.

Tok til tårene

Troy Deeney var kaptein og scoret også ett av målene i lørdagens avgjørende 2-0-seier mot Brighton.

For ham var opprykket den ultimate oppturen etter flere tunge år. Angriperen har hatt alkoholproblemer og havnet også i fengsel etter bråk på et offentlig sted for tre år siden.

- Det er ingen spøk, men jeg har ikke grått på fem år. I dag gråt jeg, sier Deeney til BBC.

- Det har vært en voldsom forandring for meg personlig, fortsetter angriperen.

Fire managere

Reisen tilbake til Premier League har ikke vært lett for Watford heller. Hele fire managere har laget brukt denne sesongen.

- Det er helt utrolig. Jeg er veldig, veldig glad på vegne av spillerne, trenerstaben, folkene som jobber på kjøkkenet og alle våre supportere, sier manager Slavisa Jokanovic.

De fleste trodde spenningen skulle vare inn i den 46. og siste runden, men med hjelp fra andre sikret Watford comeback på øverste nivå allerede i helgen.

- Championship er en helt vill serie. Mye kan skje, som de fem siste minuttene av (lør)dagens runde, fortsetter Jokanovic.

Med storm

Watford har to ganger vært i Premier League. Det er endt med direkte nedrykk begge ganger. Klubbens beste prestasjon på øverste nivå er annenplassen bak Liverpool i 1982/83-sesongen.

Klubben var da nyopprykket, men anført av den eksentriske eieren Elton John og manager Graham Taylor tok laget toppdivisjonen med storm. Luther Blissett scoret utrolige 27 ligamål. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.