*Nettavisen* Sport.

Tidligere Spurs-spiller: - Eriksen ville ikke engang fått spille i 2011

KRITISK: Jamie Redknapp er kritisk til Tottenham. Foto: (Reuters/ PA photos)

Jamie Redknapp mener Tottenham kan takke sportsdirektørrollen for dårlige spillerkjøp.

Jamie Redknapp går hardt ut mot sin tidligere klubb, Tottenham, i sin spalte i Daily Mail.

«For fire år siden var Tottenham i kvartfinale i Champions League. Nå er de milevis unna topp-fire i ligaen» skriver Redknapp.

Han mener klubben har sløst bort masse penger på spillere som ikke er i nærheten av å holde mål. I årets sesong er det spillere som er reist opp i klubben som har prestert best. Harry Kane, Nabil Bentaleb, Ryan Mason og Danny Rose er blant spillerne Redknapp skryter av.

Den eneste av spillerne som er kjøpt inn som får skryt av spaltisten, er danske Christian Eriksen. Eriksen ville likevel ikke vært i nærheten av en startplass for fire år siden, mener Redknapp. Spillere som Gareth Bale, Luka Modric og Rafael van der Vaart presterte mye bedre enn hva Eriksen for øyeblikket gjør, mener Sky Sports-eksperten.

- Vanskelig med sportsdirektør
Skal Tottenham klatre inn igjen i Champions League de neste sesongene, må de forsterke mye, og de må forsterke riktig. De siste sesongen har det vært alt for mange kjøp som ikke har prestert. Både Roberto Soldado, Vlad Chiriches og Erik Lamela kostet mye penger, men har ikke slått til i England.

Et av problemene ligger i at Tottenham opererer med en sportsdirektør, tror Redknapp.

- De trenger å kjøpe noen veldig gode spillere, men med en sportsdirektør er det lettere sagt enn gjort. Den rollen har aldri fungert, mener Redknapp.

Europaliga, også neste sesong
Tottenham har de siste sesongene måtte belage seg på spill i Europas nest største cup, Europaligaen. Der går kampene på torsdager, noe som ikke skal være noen fordel inn mot helgekampene i hjemlig liga. Også neste sesong blir det mest sannsynlig europaligaspill på klubben.

Klubben ligger for øyeblikket på sjetteplass i Premier League. De har hele ti poeng opp til den viktige fjerdeplassen, og med en svak avslutning på sesongen, kan også Southampton gå forbi Mauricio Pochettinos menn.

Lørdag tapte klubben hele 3-0 for Stoke. De to gjenstående kampene denne sesongen er hjemme mot nedrykkstruede Hull, og borte mot Everton på Goodison Park.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.