Tidligere toppdommer: - Costa skulle vært utvist tre ganger

KLAMMERI: Diego Costa er kjent for å provosere sine motstandere.

KLAMMERI: Diego Costa er kjent for å provosere sine motstandere. Foto: Ian Kington (Afp)

Diego Costa havnet i klammeri med Arsenals midtstoppere.

19.09.15 16:20

CHELSEA - ARSENAL 2-0:

Diego Costa havnet i fokus mot Arsenal lørdag formiddag. Det til tross for at det var Kurt Zouma og Eden Hazard som sikret en 2-0-seier mot Arsenal på Stamford Bridge. Etter kampen var det nemlig en utvisningssituasjon like før pause alle snakket om.

Etter å ha kranglet med både Laurent Koscielny og Gabriel Paulista, mottok angriperen gult kort, mens Gabriel endte opp med å bli utvist. Det fikk det til å koke over på nett.

Tidligere toppdommer, Howard Webb, meldte på BT Sport at Diego Costa er mannen som skulle sett den røde fargen på kortet. Og dét hele tre ganger.

- Det er tre situasjoner som Costa er involvert i. Han skulle vært utvist i alle tre, sier Webb til TV-kanalen.

Fotballekspert Morten Langli mener også at det Chelsea-spissen driver med ikke hører hjemme på en fotballbane.

- Få ut Costa óg. Jeg gidder ikke se på denne dritten. Spill fotball. Møkkafolk, skrev han på Twitter under kampen.

Irritert Wenger
Også Arsenal-sjef Arsene Wenger var irritert på måten Diego Costa oppførte seg på mot spillerne hans.

- Jeg villle ikke likt å være Mike Dean i dag. Costa skulle vært utvist to ganger. Han slår han (Gabrel) i ansiktet, og kommer unna med det. Helt ærlig - det er ikke overraskende. I hver eneste kamp oppfører han seg slik, og han kommer unna med det fordi dommerne er feige. Vi visste før kampen at han forsøker slike ting, sier Wenger etter kampen ifølge BBC.

José Mourinho var mest opptatt av at laget hans seiret mor rivalene. I tillegg mener han at Diego Costa var banens beste spiller, lørdag.

- Som regel vinner det beste laget. I dag vant det beste laget, mener Jose Mourinho ifølge BBC.

- Jeg så ikke situasjonen med utvisningen. I dag er Diego Costa banens beste. Han brakte alt mulig inn i denne kampen, forklarer Mourinho.

- Provoserende
I TV 2s studio var man heller ikke like skråsikre på at Costa skulle fått marsjordre. Men Erik Thorstvedt synes likevel det var urettferdig at bare Gabriel ble sendt i dusjen.

- Det er helt latterlig at man skal bli utvist for noe med så lite kraft. Men dommeren dømmer jo etter boka. Det er et forsøk på spark mot Diego Costa. Det blir likevel urettferdig når han ryker ut for noe som er mye mindre enn hva Costa gjorde. Provoserende, mente Thorstvedt i TV 2s pausesending.

DOMMER: Howard Webb var i sin tid ansett som en av Englands beste dommere. Foto: Justin Tallis (Afp)

Det var minuttet før pause at dramatikken oppstod. Diego Costa og Laurent Koscielny havnet i en nærkamp inne i feltet til Arsenal. Førstnevnte fulgte opp med et slag mot Koscielnys ansikt, før han satt brystkassa i franskmannen. Om slaget var tilsiktet, eller ikke, er usikkert.

Deretter brøt Koscielnys midtstopperkollega, Gabriel Paulista inn. Gabriel og Costa kranglet med hverandre, helt til begge mottok gult kort. Til slutt satt Gabriel foten sin i leggen på Chelsea-angriperen, og dommer Mike Dean valgte å gi rødt kort til midtstopperen.

Dødball-scoring
Etter en førsteomgang med få sjanser, og som ble overskygget av kranglingen mellom Costa og Arsenals forsvarspillere, var det Chelsea som tok kommandoen i den andre omgangen.

Etter drøye 50 minutter dukket en umarkert Kurt Zouma opp inne i Arsenal-feltet etter en dødball. Frisparket er perfekt slått inn av Cesc Fabregas, og Zouma har en enkel jobb med å stange hjemmelaget i føringen.

Få minutter etter var det Eden Hazard som testet tidligere Chelsea-keeper Petr Cech i Arsenal-buret. Et skudd fra 25 meter endte med en retur, men ingen Chelsea-spillere fikk foten på den løse ballen.

I stedet åpnet det seg opp muligheter for kontringer for gjestene. En lang pasning mot Alexis Sánchez. Fra kloss hold får ikke Sánchez helt rent treff, og ballen snek seg utenfor mål.

Ny utvisning
Kvarteret før slutt ble vondt verre for Arsenal. Kaptein Santi Cazorla hadde allerede fått et gult kort etter en ettersleng i den første omgangen, da han hoppet inn i en duell med Cesc Fabregas etter 76 minutter.

Med knottene først inn i taklingen, hadde ikke dommer Mike Dean noe valg, og Cazorlas andre gule kort for dagen var et faktum. Dermed måtte Arsenal avslutte kampen med ni mann på banen.

I sluttminuttene trillet vertene ball innad i laget. Like før slutt fikk også Eden Hazard sikret seieren for de blåkledde. Belgieren skøyt via Calum Chambers og i mål. Det sikret sluttresultatet til 2-0.

HANDSHAKE: Jose Mourinho og Arsene Wenger tok hverandre i hånden før kampstart. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Tok hverandre i hånden
I forkant av kampen var det usikkert om José Mourinho og Arsene Wenger kom til å ta hverandre i hånden før kampstart.

De to har hatt en feide gående i flere sesonger, og er langt fra bestevenner.

Da Wenger kom ut av garderoben, stod likevel Morinho og ventet på sin rival. En utstrakt hånd fra Chelsea-sjefen ble tatt imot av Wenger, til tross for at de to ikke vekslet blikk under seansen.

Etter kampen gikk derimot Wenger rett i garderoben, uten å oppsøke Mourinho.

Etterlengtet
Seieren sørget for tre etterlengtede poeng for José Mourinho. Hans Chelsea stod med usle fire poeng etter fem kamper i Premier League - noe som har fått ryktene om at portugiseren kan få sparken til å florere.

Med syv poeng, er de blåkledde nå kun tre poeng bak lørdagens motstander. Arsene Wengers menn har nemlig ti poeng.

Chelsea møter Newcastle i neste serierunde. Arsenal skal bryne seg på høytflyvende Leicester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.