Tidligere toppdommer om kritikken: - Det gjør vondt

TØFT: Howard Webb forteller at det gjør vondt med all kritikken.

TØFT: Howard Webb forteller at det gjør vondt med all kritikken. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB scanpix)

Howard Webb tar dommerkollegaene i forsvar.

Flere Premier League-dommere har vært i hardt vær den siste tiden.

- Kritikken sårer dem, sier tidligere toppdommer Howard Webb.

Webb, som i sin aktive karriere fikk oppleve å dømme en VM-finale, sier han har måttet stille opp med råd og støtte til dommerkolleger. Årsaken er kritikken flere av dem har vært utsatt for.

- De ønsker å bli fortalt at de ikke er i ferd med å bli gale og at de ikke har mistet ferdighetene sine, sier Webb til The Independent. Intervjuet er gjengitt av BBC.

Elitedommerne Martin Atkinson og Roger East er blant dem som har fått hard medfart etter grove feil de siste ukene. Chelsea-manager José Mourinho fordømte Atkinsons avgjørelse om å straffe Burnleys Ashley Barnes for å takle Nemanja Matic i 1-1-kampen lagene imellom i februar.

East ga Sunderland-midtstopper Wes Brown marsjordre i kampen mot Manchester United lørdag, men TV-bildene avslørte at det var forsvarskollega John O'Shea som begikk forseelsen. Dagen derpå ble Browns røde kort strøket av Det engelske fotballforbundet som følge av feilen.

Howard Webb, som selv la opp som dommer i 2014, sier elitedommerne i mange tilfeller trenger støtte i kjølvannet av den ramsalte kritikken.

- Det gjør virkelig vondt – det gjorde det helt til jeg ga meg. Og det vet jeg at det gjør for dommerne i elitegruppen nå også. Jeg snakker med dem, sier Webb.

- Gutta håndterer kritikken på forskjellig måte. Noen ringer meg på søndag og snakker med meg i tre timer om det som skjedde dagen før. De vil få det ut av systemet, tilføyer han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.