RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DRAMA: Kampen mellom Aston Villa og West Bromwich hadde alt.
DRAMA: Kampen mellom Aston Villa og West Bromwich hadde alt. Foto: Montasje (Reuters)

To røde kort, banestorming og Villa til semifinale

Sist oppdatert:
Birmingham-derbyet hadde alt.

ASTON VILLA - WEST BROMWICH 2-0:

Aston Villa mot West Bromwich er ikke bare en vanlig fotballkamp. Det er ikke en helt vanlig kvartfinale i FA-cupen. Det er kampen om Birmingham.

Tidligere i uka, møttes de to lagene i serien. Den gang ble kampen avgjort på overtid, da Christian Benteke fikk æren av å score på straffesparket som sikret Aston Villa seieren mot rivalen.

Lørdag var det Fabian Delph og Scott Sinclair som ble de store heltene. Med sine scoringer, én tidlig i den andre omgangen, og én rett før slutt, sørget de for at det var vertene som får muligheten til å dra til Wembley for å spille semifinale i den engelske FA-cupen.

Hjemmefansen klarte ikke å holde seg unna matta, og feiret seieren ute på gresset, flere minutter før dommeren blåste av. Dette endte med at kampen ble stoppet i noen minutter, slik at banemannskapet fikk fjernet supporterne. Deretter fikk spillerne spilt ferdig de siste minuttene.

Kaptein-mål
Delphs scoring kom etter drøye 50 minutter. Kaptein Delph mottok ballen fra Charles N'Zogbia, og klinket til fra 18 meter. Ballen suste inn i nettet, og Villa ledet 1-0.

Deretter bølget kampen frem og tilbake. Så lenge det bare stod 1-0, var det fremdeles nerve i kampen. Med nerve, kommer også spenningen og adrenalinet.

AVGJØRELSEN: Scott Sinclair avgjorde kampen med sin 2-0-scoring.

To røde
For Claudio Jacob, virket det til å være ekstra vanskelig å holde igjen i duellene. Argentineren fikk først gult kort etter 76 minutter, for å holde igjen en Villa-spiller. Deretter, fire minutter senere, stemplet han Leandro Bacuna, og det røde kortet var et faktum for Jacob.

Fem minutter før slutt ble det hele avgjort. Scott Sinclair utnyttet en kontring, og satt punktum med 2-0. 

På overtid fikk unggutten Jack Grealish sitt andre gule kort for kvelden, denne gang for filming. Da var likevel kampen allerede avgjort, og Villa er klare for semifinale.

Før dommeren blåste av kampen, stormet Villa-supporterne banen. De feiret seieren i et par minutter, før banemannskapet fikk de vekk fra gressmatta, og kampen kunne fulføres.

Omkamp for askeladdene
I semifinalen vil Aston Villa møte vinneren av Liverpool mot Blackburn, vinneren av Manchester United mot Arsenal eller vinneren av omkampen mellom Bradford og Reading.

De to sistnevnte spilte 0-0 tidligere lørdag, og må dermed ut i omkamp.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere