Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tottenham hadde full kontroll, men rotet bort seieren

MÅLFARLIG: Eric Dier scoret flere mål innledningsvis i fjor, mot Stoke stanget han inn sitt første for sesongen. FOTO: NTB scanpix
MÅLFARLIG: Eric Dier scoret flere mål innledningsvis i fjor, mot Stoke stanget han inn sitt første for sesongen. FOTO: NTB scanpix Foto: Ian Kington (Afp)
Sist oppdatert:
Tottenham ledet med to mål, men ga fra seg to poeng i løpet av de siste tolv minuttene.

TOTTENHAM - STOKE 2-2 (2-0):

Stoke begynner å få en solid angrepsrekke på topp med navn som Bojan Krkic, Ibrahim Affelay og Xherdan Shaqiri.

Likevel stilte Stoke til kamp med bare Mame Biram Diouf alene på topp.

I en fantastisk fotballkamp hvor Tottenam hadde tre poeng godt nede i lomma, så inviterte Toby Alderweireld Stoke inn i kampen på 2-0 til Tottenham med å gi bort straffespark som Marko Arnautovic satte sikkert.

Like etter fikk Diouf endelig åpnet målkontoen da han stanget inn 2-2 foran en måpende White Harte Lane.

- Jeg kom opp i del situasjoner både rett før pause og rett etter. Det var bare å ikke gi opp, heldigvis var redningene mine med på gjøre at vi kunne snu kampen, sa Stoke-keeper Jack Butland etter kamp til Sky Sports.

Eric Dier stanget inn Tottenhams 1-0-mål, og var en svært skuffet mann etter at laget hadde gitt fra seg det som senere altså ble en 2-0-ledelse.

- Dette kan ikke skje igjen, alle er svært skuffet nå. Vi burde ha avgjort kampen, og det er noe vi må rette på så fort som mulig, sa Dier etter kampen ifølge BBC.

Eksploderte før pause

Men med lavere tekniske spiller betyr det totalt omlegging fra den gamle stilen hvor alt ble lempet opp på Peter Crouch, Robert Huth og Kenwyne Jones.

Selv om stilen er noe lagt om, så er Stoke fortsatt et tungt lag å møte på dødball - i utgangspunktet.

Eric Dier startet sesongen fantastisk i fjor og scoret flere mål fra back-posisjon. I år har han blitt flyttet et hakk opp som deffensiv midtbane. Han ble også flyttet opp på corner. Det viste seg å være lurt.

- All ære til Stoke, men vi kan skylde på oss selv. Vi drepte ikke kampen, så vi kan ikke skylde på bytter eller andre ring. Vi forventet og vinne, men klarte ikke å avgjøre. Det er mer mentalt et problem for oss enn fysisk, vi er et ungt lag, sa Dier etter kamp.

For der det smerter mest for Stoke, så stanget Dier Tottenham i ledelsen med siden av hodet etter 19 minutter etter corner fra Chrstian Eriksen.

Kampen roet seg noe etter scorungen, men rett før pause eksploderte det på White Harte Lane.

Først headet Diouf rett på Lloris fra meget god posisjon, så serverte Harry Kane fantastisk til Ryan Mason, men Jack Butland reddet forsøket mesterlig.

Så til slutt måtte Butland kapitulere igjen da Nacer Chadli banket kula i mål via en Stoke-forsvarer til 2-0 rett før pause.

Tottenham Hotspur's Nacer Chadli (left) and Stoke City's Glenn Whelan in action during the Barclays Premier League match at White Hart Lane, London.

Straffescoring

Tempoet som ble satt rett før pause fortsatte omtrent med det samme dommer Bob Madley blåste i gang for de siste 45 minuttene.

Først ut var Kane etter pasning fra Nacer Chadli, men Butland reddet med en voldsom reaksjonsredning.

Deretter er det smått utrolig at ikke Diouf utlignet, men Lloris viste også keeperspill i verdensklasse da han stoppet headingen fra den tidligere Manchester United- og Molde-spilleren.

Men når ikke Stoke klarer å score i åpent spill, så tok Arnautovic ansvar da Toby Alderweireld på meget klønete vis rev ned Joselu innenfor 16-meteren.

Fra elleve meter banket Arnautovic inn reduseringen og Stokes første Premie League-mål i år.

Like etter dukket Diouf opp et innlegg fra Stephen Ireland og sørget for 2-2 foran smått sjokkerte Tottenham-spiller og fans.

Tottenham møter Leicester neste runde, mens Stoke møter Norwich borte.

Norwich overbeviste

På Stadium of Light gjestet Norwich Sunderland. Hjemmelaget virket totalt tannløse og etter 26 minutter satte Russel inn 1-0 etter retur.

Sunderland så ikke ut til å våkne etter scoringen, for bare ti minutter senere økte Steven Whittaker til 2-0.

Nathan Redmond økte til 3-0, men Duncan Watmore reduserte til 3-1 rett før slutt. Flere mål ble det heller ikke..

Alexander Tettey. FOTO: NTB scanpix

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!