Gå til sidens hovedinnhold

- Tottenham har fått et «farlig» rykte

Erik Thorstvedt er klar på hvem han ønsker som ny Spurs-manager.

Etter kun fem måneder i sjefsstolen på White Hart Lane, måtte Tim Sherwood denne uken finne seg i at styreformann Daniel Levy hadde fått nok.

Tirsdag fikk han beskjeden «alle» ventet på.

Han får ikke fortsette som Spurs-manager.

Avgjørelsen kom ikke som noe sjokk, hverken for Sherwood eller resten av fotballverden.

Spekulasjonene om at briten ville bli byttet ut til sommeren, startet allerede da han takket ja til jobben.

Nå seiler Southampton-manager Mauricio Pochettino og Ajax-manager Frank de Boer opp som favorittene til å ta over sjefsstolen.

Thorstvedt: - Farlig i lengden
Sherwood ble den niende manageren som forlater Tottenham siden Daniel Levy tok over klubben i 2001.

Det mener tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt er skadelig for klubbens rykte.

- Tottenham har nå fått et rykte på seg for å være en sparkende klubb, det tror jeg er farlig i lengden. Nå må de treffe, nå må de få på plass noe som kan vare, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Ønsker De Boer
Han synes det er vanskelig å spå hva som vil skje de neste ukene på White Hart Lane, men er klar på hvem han håper får den ledige jobben i Nord-London.

- Jeg håper på Frank de Boer fra Ajax. Jeg synes det virker som han kan passe bra inn i Tottenham. Han har hatt suksess med Ajax, ikke nødvendigvis i Europa, men de har vunnet ligaen fire sesonger på rad. De hadde ikke vunnet på de syv foregående sesongene, så det er ingen automatikk i at de skal gjøre det, mener Thorstvedt.

- Han har også vært veldig flink til å promotere unge spillere og få en god miks. Jeg synes han virker som en bra mann, forteller den tidligere Spurs-keeperen.

Pochettino favoritten
Det er imidlertid Pochettino, som ifølge en rekke engelske aviser, topper Daniel Levys liste over potensielle kandidater.

Thorstvedt tror heller ikke Southampton-manageren vil være et dårlig valg.

- Jeg synes han har gjort en kjempejobb i Southampton siden han kom dit. Jeg skulle tatt han imot med åpne armer. Men det er noe mer glamorøst med De Boer i forhold til Pochettino, mener Norges tidligere landslagskeeper.

- Men han har fått til en veldig distinkt spillestil, de jobber knallhardt. Han har også latt enkeltspillere som Adam Lallana få blomstre skikkelig. Jeg tror det er en bra løsning det også, sier Thorstvedt.

Sherwood respekter avgjørelsen
Mens Tottenham jakter ny manager, jakter Tim Sherwood ny jobb.

Onsdag var briten gjest hos ITV i forbindelse med Europa League-finalen. Der snakket han ut om hvordan det var å få sparken av Daniel Levy.

- For å si det sånn, jeg falt ikke av stolen da han fortalte meg det. Det var ikke noe sjokk, men det er selvsagt skuffende å miste jobben sin. En jobb hvor jeg synes jeg gjorde nokså bra, sier Sherwood.

- Jeg må respektere klubbens avgjørelse. Det er en stor fotballklubb, som vil være større en hvilken som helst manager eller spiller. Jeg har full respekt for deres avgjørelse, forklarer den sparkede Spurs-manageren.

Thorstvedt var i utgangspunktet aldri spesielt positiv til ansettelsen av Sherwood, men innrømmer at briten gjorde det bedre enn han hadde forventet.

- Man skal gi Sherwood litt skryt, for resultatene var faktisk bedre enn hva jeg hadde trodd på forhånd. Det er til syvende og sist det som teller, men det er noe med stilen og hele greia. Skulle vi gått inn i neste sesong med ham, så hadde jeg vært litt «down hearted». Jeg synes det var greit med et bytte, sier Thorstvedt.

Iversen tror på Sherwood
Til tross for at Sherwood ikke fikk fortsette i Spurs, tror tidligere Tottenham-spiss Steffen Iversen, at hans lagkamerat fra 90-tallet har det som skal til for å bli en suksessfull manager.

- Da jeg spilte med ham, var jeg ganske sikker på at han kom til å gå ut i det yrket. Han er veldig engasjert, ærlig og hardtarbeidende. Han er veldig trivelig og koselig, sier Iversen til Nettavisen.

Iversen, som i dag jobber som C Mores Tippeliga-ekspert, sier han ikke lenger følger Spurs like tett. Derfor ønsker han ikke å spekulere i hvem som tar over jobben på White Hart Lane, men regner med at klubben jobber hardt for å finne den beste løsningen.

Det har han trolig rett i, men så gjenstår det å se om Daniel Levy endelig vil finne en løsning han er tilfreds med.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken