*Nettavisen* Sport.

Tottenham klatrer forbi United

4. PLASS: Harry Kane (bildet) og Dele Alli skjøt Tottenham opp på fjerdeplass i Premier League lørdag ettermiddag. Foto: Cathal Mcnaughton (Reuters)

Spurs med tre viktige poeng mot Southampton.

19.12.15 19:18

TOTTENHAM - SOUTHAMPTON 2-0:

Harry Kane og Dele Alli sørget for at Tottenham tok tre svært viktige poeng borte mot Southampton lørdag ettermiddag etter at de scoret hvert sitt mål.

Spurs var revansjesugne etter det skuffende 1-2-tapet hjemme mot Newcastle forrige helg, og slo kraftig tilbake mot Tottenham-manager Mauricio Pochettinos tidligere arbeidsgiver.

Den argentinske treneren mente laget hans vant fortjent mot Southampton.

- Jeg synes de startet best. Vi hadde noen problemer i de første 20 minuttene. Vi slet med å ta kontroll over kampen, men etter 20 minutter synes jeg vi tok over og klarte å spille slik vi ønsket. Jeg synes vi vinner fortjent til slutt, sier Pochettino til Sky Sports etter kampen.

Tottenham-sjefen er godt fornøyd med blant andre Harry Kane som sendte Spurs opp i ledelsen.

- Jeg synes Harry Kane er en av ligaens beste spillere. Vi er veldig glad for at han spiller for oss. Det gjelder også Hugo Lloris som hadde to viktige redninger i dag, forteller Spurs-treneren.

En som ikke var like blid var Southampton-manager Ronald Koeman. Han var skuffet over måten laget hans tapte på.

- Det er veldig skuffende. Det er utrolig hvor naivt vi spiller i forsvar når Kane scorer. Det er tre forsvarsspillere mot én angriper. Likevel kommer han seg alene med keeper, sier Koeman til Sky Sports.

- Det var dette som var forskjellen i dag. De har en mer drepende mentalitet enn vi klarte å vise - både defensivt og offensivt. De var mer kliniske og viste bedre kvalitet, sier nederlenderen.

Southampton startet best

Det var imidlertid hjemmelaget som kom best i gang på St. Mary's lørdag ettermiddag. Kun syv minutter var spilt da Sadio Mane mottok et innlegg fra høyresiden. Senegaleseren banket til, men Hugo Lloris vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning og hindret hjemmelaget fra å ta ledelsen.

Utover omgangen tok gjestene mer over kampen, men begge lagene var for upresise i store deler av omgangen til at publikum fikk se de voldsomt store sjansene.

Kane og Alli scoret

Men fem minutter før pause virket det som Tottenham satte inn et ekstra gir.

For da 40 minutter var spilt, kranglet Dele Alli ballen videre til lagkamerat Harry Kane som stormet mot Southampton-målet. Tottenham-spissen gjorde alt rett og driblet seg forbi et par forsvarere, før han satte ballen iskaldt i mål.

Tottenham fortsatte å presse hjemmelaget også etter scoringen og kun minutter senere fant Kyle Walker lagkamerat Alli på bakre stolpe med et lurt innlegg. Sistnevnte fikk god tid foran Southampton-målet og hadde ingen problemer med å sette inn 2-0-scoringen for Spurs.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

2-0: Dele Alli kunne juble for scoring mot Southampton lørdag. Foto: Ben Stansall (Afp)

Dermed ledet Tottenham 2-0 til pause.

God kontroll

Hjemmelaget forsøkte å slå tilbake etter hvilen, men gjestene fra Nord-London spilte klokt og virket å ha god kontroll utover omgangen.

Tre minutter på overtid var riktignok Southampton svært nære med å sette inn reduseringen, men igjen hindre Tottenhams franske målvakt hjemmelaget fra å score. Denne gangen var det Ward-Prowse som kom til en avslutning for hjemmelaget, men Lloris fikk slått ballen til corner.

Nærmere kom ikke Southampton scoring, og dermed vant Tottenham 2-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.