*Nettavisen* Sport.

Tottenham lekte med byrivalen: - Topp fire er meget realistisk

OVERLEGNE: Harry Kane og Tottenham hadde små problemer med å sende hjem West Ham til Londons østre del med stortap. Foto: Matthew Childs (Reuters / NTB scanpix)

Toppscoreren banet vei da West Ham ble utspilt.

22.11.15 21:37

TOTTENHAM - WEST HAM 4-1:

Harry Kane nærmer seg de mestscorende spillerne i Premier League etter to nye scoringer i lokaloppgjøret mot West Ham søndag.

Han burde i tillegg hatt minst ett mål til. 22-åringen avsluttet imidlertid langt utenfor da han kom helt aleine med West Ham-keeper Adrian like før pausen.

Akkurat den missen la ikke dagens mann så mye vekt på etter kampslutt. Han innrømmer dog at selvtilliten er en helt annen etter sju scoringer på de siste fire ligakampene.

- Dette er en del av det å være spiss. Det hjelper mye når du har selvtillit. Jeg burde antagelig fått med meg et par mål til i dag, men det viktigste er hvor godt vi spilte og at vi fikk med oss tre poeng, sa Kane i et intervju sendt på TV 2.

Spurs fikk uansett med seg en enkel 4-1-seier over gjestene fra Øst-London.

- Topp fire er en meget realistisk målsetting for Tottenham. Prestasjonene, stabiliteten de har vist og hvordan Mauricio Pochettino har klart å sette preg på dette laget er kjempepositivt, sa TV 2s Petter Myhre etter forestillingen.

Statstikken holder

Før søndagens londonderby på White Hart Lane stilte mange seg spørsmål om Tottenham kunne fullføre sin tolvte strake ligakamp uten tap.

På motsatt side sto nemlig denne høstens fremste «giant killers», West Ham, laget i den første delen av sesongen har slått både Arsenal og Manchester City på fremmed gress. I tillegg kunne Slaven Bilics menn skilte med å ha slått tittelforsvarer Chelsea for en snau måned siden.

Spurs har siden ligaåpningen borte mot Manchester United tatt poeng i samtlige kamper. De siste ukene har også storscorer Harry Kane sett ut til å våkne fra dvalen.

Med fem mål på de siste tre Premier League-rundene lurte nok mange på om fjorårets spissåpenbaring kunne fortsette den taktfaste målproduksjonen.

Både Tottenhams og Kanes statistikker viste seg å fortsette. West Ham uten den kreative kraften til langtidsskadde Dimitri Payet, utgjør ikke den samme trusselen som tidligere i høst.

Tidlige adventsgaver

Når Hammers i tillegg stilte på White Hart lane med et gavmildt forsvar ble dem som tivlite på hjemmelaget kjapt overbevist. Dette handlet om Tottenham omtrent i hele kampen.

Harry Kane puttet to nye mål, begge ganger etter svake involveringer av West Hams forsvar.

Først var Carl Jenkinson passiv da Kane fikk vende og skyte langt inne i gjestenes felt. I andre omgang spilte midtstopper James Tomkins bort ballen på egen halvdel. Det utnyttet Spurs og Kane til det fulle, selv om også keeper Adrian burde gjort en bedre figur.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SUVEREN LUFTSKYTS: Verken Andy Carroll eller de andre luftsterke West Ham-spillerne hang med da Tottenhams Toby Alderweireld stanget inn kampens andre mål. Foto: Frank Augstein (Ap / NTB scanpix)

I mellomtida fikk Toby Alderweireld lov til å gjøre som han ville på en corner av den andre av bortelaget midtstoppere, Winston Reid. Nederlenderen takket, og bukket inn 2-0 uten press fra de vinrøde motstanderne.

Ettersom backen Kyle Walker viste avslutningsferdigheter en toppspiss verdig mot slutten, gjorde det lite at Manuel Lanzini banket en redusering utagbart opp i nettaket bak Hugo Lloris.

Mauricio Pochettinos utvalgte kunne ta med seg en overbevisende seier i garderoben. Spurs rykket dermed fra tabellnaboen med tre poeng og befestet posisjonen som femteplasserte lag.

De liljehvite har 24 poeng og ligger to bak erkerival Arsenal og Manchester City. West Ham ligger fortsatt som nummer seks, men begynner å miste kontakten med topplagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.