RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PSYKOLOGMAT: Mentaltrener Erik Bertrand Larsen sier han hadde vært skeptisk til å jobbe med Luis Suarez.
PSYKOLOGMAT: Mentaltrener Erik Bertrand Larsen sier han hadde vært skeptisk til å jobbe med Luis Suarez. (AP/NTB Scanpix)

Tror bitingen stammer fra barndommen

Sist oppdatert:
Psykolog: - Han vil bite igjen.

Mentaltrener Erik Bertrand Larssen sier til Nettavisen at han ville vært skeptisk til å jobbe med Luis Suarez etter å ha sett VM-kampen mellom Italia og Uruguay.

Liverpool-stjernen stjeler igjen avisoverskriftene verden rundt etter at han bet Giorgio Chiellini i tirsdagens oppgjør.

- Dette blir psykologimat, sier Bertrand til Nettavisen.

Bertrand Larssen har i flere år jobbet med noen av Norges største idrettsstjerner og har blant annet skrevet bestselgeren «Bli best med mental trening». 

BESTSELGER: Erik Bertrand Larssen har blant annet skrevet bestselgeren "Bli best med mental trening".

- Ikke en reflektert handling
Mentaltreneren fulgte tirsdagens VM-kamp og gjorde seg raskt opp noen tanker om hendelsen.

- Min første tanke blir at jeg hadde vært skeptisk til å jobbe med den type utfordringer, for det virker som det er noe veldig dyptliggende psykologisk. Jeg ville selvfølgelig snakket med ham først og hørt hva som skjer. Men jeg hadde i utgangspunktet vært skeptisk til å jobbe med den type problematikk for å være ærlig, sier Bertrand.

Bertrand tror Suarez’ problemer stammer fra lenger tilbake i tid.

- Det er ikke første gangen det skjer. Det virker som han skjønner etterpå at det ikke burde ha skjedd. Det er ikke en reflektert handling. Dette er noe jeg tror han har med seg fra tidlig av, sier Bertrand.

- Når det svartner for ham og det blir for mye aggresjon, frustrasjon eller negativ følelse så virker det å «trigge» ham til å bite. Men det blir riktignok bare synsing fra min side, forklarer mentaltreneren.

- Han vil bite igjen
Idrettspsykolog Dr. Tom Fawcett er ikke sjokkert over tirsdagens hendelse. Til Daily Mirror forteller psykologen at han tror Suarez kommer til å bite igjen.

- Under de rette omstendighetene vil han bite igjen. Han har gjort det på liganivå, Premier League-nivå og nå internasjonalt nivå, sier Fawcett.

- Det er på fotballbanen han vil gjøre det, og ikke i en privat setting. Han er en helt annen person utenfor banen. Bitingen er en impulsiv reaksjon han får i visse situasjoner, forklarer psykologen. 

Åpnet disiplinærsak
Onsdag morgen bekrefter FIFA i en pressemelding at de har åpnet en disiplinærsak mot Suarez etter biteepisoden.

Suárez og Uruguay har fått frist til onsdag kveld norsk tid til å gi sin side av saken.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere