RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror dette har svekket Spurs i kampen om topp fire

ULEMPE? Tottenham-manager Mauricio Pochettino (til høyre) mener tabellen kunne sett bedre ut for klubben om de hadde unngått visse deler av kampprogrammet. Her sammen med forgjengeren og nåværende Aston-Villa-sjef Tim Sherwood.
ULEMPE? Tottenham-manager Mauricio Pochettino (til høyre) mener tabellen kunne sett bedre ut for klubben om de hadde unngått visse deler av kampprogrammet. Her sammen med forgjengeren og nåværende Aston-Villa-sjef Tim Sherwood. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:

Lørdag kan Tottenham og manager Mauricio Pochettino ta laget et langt steg nærmere europaligaplass mot gamle kjente i Southampton.

Men argentineren ser flere ulemper med å spille i turneringen.

Manageren imponerte de fleste i 2013/14-sesongen da han førte Southampton til åttendeplass i Premier League. Det fikk Tottenham med seg, og klubben valgte å hente 43-åringen.

Selv om London-klubben er ute av kampen om å komme topp fire i ligaen, har sesongen vært vellykket for Pochettino og co. Hovedstadsklubben ligger på en 6.-plass og har utviklet divisjonens toppscorer i London-gutten Harry Kane.

Med seier over gamleklubben Southampton får de en fire poengs luke til lørdagens motstander, men det å kvalifisere seg til europaligaen ser Spurs-sjefen på som et lite dilemma.

- Europaligaen er ingen enkel turnering, den er veldig tøff, fordi den påvirker deg i serien, sa Pochettino.

Ingen fordel

Pochettino fikk lede Tottenham i Europaligaen allerede denne sesongen. Da røk de ut i sekstendelsfinalen. Den tidligere Espanyol-treneren tror Spurs kunne vært nærmere topp fire og mesterligaplass uten deltakelsen i europaligaen.

- Kanskje ville vi vært nærmere topp fire denne sesongen. Du bruker mye krefter når du spiller i Europaligaen, sa Pochettino.

Oppfatningen om europaligaen er en mening manageren har hatt helt siden han ankom England.

- Jeg kan bekrefte at det var meningen min også i Southampton og jeg kan bekrefte at det er vanskelig å håndtere europaligaen med Premier League og andre innenlands cuper, sa Pochettino.

Går for seier

Pochettinos sportslige holdning til europaligaen betyr ikke at han vil be spillerne om å la være og vinne de siste kampene.

- I fotball må du alltid prøve å være positiv og vinne. Hvis vi kan oppnå europaligaen, er det kanskje ikke supporternes eller spillernes drøm, men kanskje det er det bra økonomisk for klubben.

Han håper å kunne stable et enda sterkere lag på beina til neste sesong.

- Den viktigste tingen er å være ambisiøs og forstå at vi trenger å bygge et sterkt lag for neste sesong, og kjemper for topp fire. Du må være konkurransedyktig og ambisiøs, sa Pochettino. (©NTB)

Følg Southampton-Tottenham direkte i Nettavisens livesystem fra 13.45!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere