*Nettavisen* Sport.

TV 2-ekspert tror ikke på Van Persie

HEVDER HAN VIL FORELNGE MED UNITED: Øyvind Alsaker mener Robin van Persie har sett utilpass ut i United-trøya denne sesongen.

HEVDER HAN VIL FORELNGE MED UNITED: Øyvind Alsaker mener Robin van Persie har sett utilpass ut i United-trøya denne sesongen. Foto: Carl Court (Afp)

- Han har nok fått klar beskjed om å komme manager og klubb til unnsetning.

14.03.14 14:32

Det har i lengre tid blitt spekulert i om Manchester United-spiss Robin van Persie ønsker seg bort fra Old Trafford. Engelske medier har hevdet at spissen ikke trives under manager David Moyes.

I perfekt timing til helgens gigantoppgjør mot Liverpool hjemme i Manchester, har nederlenderen nå kommentert ryktene, og nekter for at han ønsker seg til en annen klubb.

- Sannheten er at jeg er veldig lykkelig i denne klubben. Jeg signerte en kontrakt som varer i fire år, og jeg vil være glad for å være her enda lenger enn de to årene jeg har igjen av min kontrakt, hevder van Persie.

Les saken: Van Persie vil forlenge med United

TV 2s fotballekspert Øyvind Alsaker har imidlertid vanskelig for å tro at United-spissen er fullstendig oppriktig i sine uttalelser.

- Tja! Han går ganske langt. Mye lenger enn at han behøver. Det er nok noe oppriktighet i det han sier, men timingen er ganske suspekt. Om han ikke har fått en pistol til hodet, så er jeg ganske sikker på at han har fått klar beskjed om å komme manager og klubb til unnsetning før helgens kamp, sier Alsaker til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKEPTISK: Øyvind Alsaker mener Robin van Persie har sett utilpass ut under David Moyes. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Van Persie ble toppscorer med 26 mål i Premier League forrige sesong, men har denne sesongen kun truffet nettmaskene elleve ganger. 30-åringen har riktignok slitt med skader, men Alsaker mener det er en annerledes van Persie som har spilt på topp for United denne sesongen.

- Han har sett utilpass ut, men det gjør gjerne spisser som ikke er i flytsonen. Spillere av hans kaliber sette voldsomme krav til seg selv, så han er nok frustrert, sier Alsaker, som tror van Persie lider under managerskiftet som skjedde etter forrige sesong.

- Spillerne rundt ham fungerer heller ikke slik som de gjorde under Ferguson. Alt fungerer på en annen måte. Van Persie er fortsatt spiss nummer én under Moyes, men under Ferguson hadde spillerne det mer fritt offensivt. Holdningen var litt mer at de bare skulle gå ut på banen og få det gjort.

United har et tøft kampprogram forran seg, men Liverpool på hjemmebane søndag, returoppgjøret mot Olympiakos på Old Trafford onsdag, og byderby mot Manchester City om elleve dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.