RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BARE NESTEN: Manchester Uniteds Jesse Lingard (midten) ser avslutningen sin gå i tverrliggeren bak Manchester Citys sisteskanse.
BARE NESTEN: Manchester Uniteds Jesse Lingard (midten) ser avslutningen sin gå i tverrliggeren bak Manchester Citys sisteskanse. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Tverrliggeren stoppet United-jubel

Sist oppdatert:
Poengdeling i storkampen.

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 0-0:

Rødt mot blått.

Manchester United mot Manchester City.

Alt var duket for toppkamp i Premier League på Old Trafford.

Sjansemessig ble det imidlertid ingen stor opptreden på «Drømmenes teater». United sto for de største sjansene, men hverken Lingard eller Smalling maktet å overliste Joe Hart i City-målet.

Kampen ebbet til slutt ut med 0-0 og poengdeling. Dermed tok Manchester City over tabelltoppen fra Arsenal. United ligger innehar fjerdeplassen, to poeng bak byrivalen.

- Slik United styrte i andreomgang fortstår jeg at Manuel Pellegrini tenkte det at her er det viktigste for oss å få med ett poeng, da det var igjen et kvarter. United går nok i garderoben og føler seg snytt og skuffet over at de ikke klarer å få med seg tre poeng. City er nok godt fornøyde, oppsummerer TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

POENGDELING: Manchester United-spillerne måtte innse at de ikke maktet å score mål på byrival Manchester City.

Ropte på straffe
Hjemmelaget åpnet oppgjøret friskt og tok et lite grep om kampen i åpningsminuttene.

Kun åtte minutter minutter var spilt da dommer Mark Clattenburg kom i fokus for første gang. Juan Mata ropte på hands og straffe etter at han sendte lærkula opp i armen på Fernandinho. Clattenburg slo ut med armene og lot spillet gå videre. Reprisen viste for øvrig at forseelsen skjedde utenfor sekstenmeterstreken.

Kampen bølget frem og tilbake frem til pause. Det var høyt tempo og høy temperatur, noe blant annet Wayne Rooney fikk kjenne. United-kapteinen måtte ut på sidelinjen for å stoppe blodet som strømmet ned fra hodet etter en duell med Vincent Kompany.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKADEET: Blodet rant fra hodet til United-kaptein Wayne Rooney etter en duell med Vincent Kompany i førsteomgang.

Store sjanser ble det imidlertid ikke. For første gang siden 2003-2004-sesongen fikk ikke vertene sendt ett eneste skudd på mål i løpet av førsteomgangen, inkludert blokkerte skudd, ifølge statistikkbyrået Opta. Den blir også beskrevet som den verste omgangen på tolv år.

United-press
Vertene hadde presset i starten av den andre omgangen, og på ny kom kamplederen i fokus da United-spillerne ropte på straffe. Raheem Sterling la Ander Herrera i bakken inne i feltet, men Clattenburg ga hjørnespark til de rødkledde.

En drøy time var spilt da hjemmelaget fikk en av kampens største muligheter. Gjestene kontret, men Marcos Rojo fikk taklet ballen kontant tilbake i Citys bakrom. Der kom Mata stormende, men Joe Hart kom ut og fikk sklitaklet ballen ut til innkast.

Med David Silva og Sergio Agüero ute av troppen slet gjestene med å få det offensive spillet til å flyte. Bortelaget kom seg likevel til noen farligheter, men de lyseblå maktet ikke å overliste David De Gea.

Tverrliggeren
Fem minutter før fulltid sendte Martial en flott passning inn i feltet, der Jesse Lingard kom løpende. Innbytteren flikket ballen på hel volley, men skuddet gikk i tverrliggeren og ut.

Like etter var Joe Hart raskt nede og reddet en avslutning fra Chris Smalling. Sisteskansen fikk slått lærkula ut til corner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere