RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GODE ØKONOMISKE TIDER: Storklubben Manchester United tjener stadig mer penger.
GODE ØKONOMISKE TIDER: Storklubben Manchester United tjener stadig mer penger. Foto: Dave Thompson (AP)

United forventer rekordinntekter

Sist oppdatert:
Fotballklubben Manchester United har økte forventninger til både inntekter og overskudd etter et godt resultat i tredje kvartal av regnskapsåret 2016/17.

Blant annet har den nye TV-avtalen, som ble gjeldende for Premier League fra sist høst, bidratt til gode tall.

United venter nå et årsoverskudd på mellom 185 og 190 millioner pund, tilsvarende over 2 milliarder kroner etter dagens kurs. I tillegg spår klubben at inntektene vil ligge på mellom 6,13 og 6,24 milliarder kroner.

Storklubbens inntekter i forrige kvartal økte med 3,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Mens sponsor- og billettinntektene var om lag de samme som i fjor, økte TV-inntektene med 13 prosent.

Selv om klubben tjener stadig mer penger, tynges den stadig av en stor gjeld. Ifølge kvartalsregnskapet har gjelden økt med 5 prosent på ett år til 366 millioner pund (4 milliarder kroner), men økningen skyldes hovedsakelig at gjelden står i amerikanske dollar, som har styrket seg betydelig mot det britiske pundet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere