*Nettavisen* Sport.

United-legender tilbake i FA-cupen

Gary Neville gleder seg til cupkamp. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Den engelske fotballklubben Salford City, som eies av et knippe tidligere Manchester United-stjerner, er klar for sin debut i FA-cupen.

Mandag ble det klart at den lille klubben skal ut mot Notts County i 1. runde av turneringen.

Manchester United-legendene Gary og Phil Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes og Nicky Butt, som alle vant FA-cupen i sine innholdsrike karrierer på Old Trafford, har gitt Salford et solid løft etter at de kjøpte klubben i fjor.

Nå er det duket for cupfest hjemme på Moor Lane. Gary Neville, som i dag jobber som fotballekspert på britisk TV, svarte følgende da han ble bedt om å vurdere trekningen på Twitter:

– Jeg er kjempefornøyd! En stor kamp på Moor Lane!

Neville svarte også på en twittermelding fra 1. rundemotstander Notts County.

– Hvor mange fans tror dere kommer? Vi trenger flere toaletter og hamburgervogner, lød den humoristiske hilsenen fra den tidligere forsvarsspilleren.

Salford har rundt 500 tilskuere på sine hjemmekamper. I møtet med Southport i 4. kvalifiseringsrunde til FA-cupen sist helg var det riktig nok 1.019 innenfor portene på Moor Lane.

Salford Citys naboklubb, FC United of Manchester, er også kvalifisert til FA-cupens første runde. Laget skal møte Chesterfield fra nivå tre.

FC United of Manchester ble grunnlagt av en gruppe Manchester United-tilhengere i 2005. Grupperingen var frustrert over Premier League-klubbens nye eiere, og valgte derfor å starte en ny, supportereid klubb. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.