MANCHESTER UNITED - READING 2-0

Det ble en fin dag for Ole Gunnar Solskjær og de rødkledde fra Manchester da Reading ble slått 2-0 hjemme på Old Trafford i FA-cupens tredje runde.

Juan Mata ordnet den første scoringen fra straffemerket, mens Romelu Lukaku sikret seieren med Uniteds andre scoring i den første omgangen.

Mata fikk straffen sin tildelt etter at dommer Stuart Attwell måtte konferere med videodommeren, som brukes i FA-cupen denne sesongen.

I Viasat-studio konkludert Danmarks landslagssjef, Åge Hareide, at dommerne hadde fattet riktig avgjørelse:

- Det er riktig fordi fellingen skjer før offside-plasserte spilleren får ballen. Det er riktig vurdert, og i slike situasjoner kan VAR være veldig nyttig, synes jeg. Alt med hands er vanskelig, både med og uten VAR, sa Hareide.

I BBCs livestudio var ikke ex-Manchester United-spiller, og tidligere lagkamerat av Ole Gunnar Solskjær, Phil Neville, spesielt imponert over det han hadde sett fra laget i den første omgangen.

- Reading spiller veldig godt. De ser ikke ut som et lag som ikke har vunnet på ti kamper. De spiller med selvtillit og arroganse, sa Neville i BBCs livestudio.

- Dette er veldig røft for Reading. Jeg synes de har dominert, men har vært skuffende i avslutningene. United har slitt, men leder med to mål takket være to øyeblikk av høykvalitet fra Alexis Sánchez og Romelu Lukaku. Resultatet er veldig flatterende.

For United var en strek i regningen at Sánchez måtte ut med skade før kampen var over. Det bød opp til en artig situasjon der chileneren stjal plassen til Solskjær, og ble bedt om å sette seg på riktig plass.

Det fikk Viasat-kommentator Roar Stokke til å trekke på smilebåndet, og fundere på hvordan samtalen de to i mellom har gått for seg:

- «Oisann, du har tatt plassen min. Du tjener mer enn jeg noen gang har gjort i Manchester United, men dog. Det her er plassen min», sa en lattermild Stokke.

Seieren betyr uansett at United er klare for den fjerde runden av FA-cupen denne sesongen. United vant FA-cupen sist i 2016 under Louis van Gaal.

- Readin gjorde det vanskelig, og de fortjente ikke å tape. Jeg synes ikke at vi fortjente å vinne 2-0. Da Marcus (Rashford) var igjennom på slutten kunne det blitt 3-0 og da tenkte jeg «det fortjener vi i hvert fall ikke», sa Solskjær, som byttet ni mann fra sist oppgjør, til Viasat.

Solskjær åpnet også litt om hans tilnærmingen til flere av stjernespillerne i United.

- Du må minne dem på at de er Manchester United-spillere og hva det betyr. Det betyr at du tar sjanser, at du er en god fotballspiller, at det er lov å gjøre feil. Det må man tåle, det å gjøre feil og gå videre. Det er noe av det viktigste jeg har snakket om.

Les mer: Her kan Solskjær velte seg i luksus

VAR

Det var Manchester United som kontrollerte banespillet inledningsvis i den første omgangen på Old Trafford, men Reading jobbet seg vei inn i kampen.

Det var hjemmelaget som vartet opp med omgangens første sjanse da de broderte seg fitn igjennom gjestene, som til daglig spiller i Championship.

Ballen endte opp hos Alexis Sánchez etter nydelig kombinasjonsspill, men chileneren fikk ikke presset avslutningen sin på Anssi Jaakkolas mål.

I det 21. minutt ble Juan Mata lagt i bakken inne i Reading-boksen, men Fred avsluttet angrepet like etter. Dermed vinket linjedommer for offside, mens dommer Stuart Atwell måtte ha hjelp fra VAR.

Etter å ha snakket med videodommerne, og konferert rundt situasjonen, bestemte Attwell seg til slutt for å peke på straffemerket i favør Ole Gunnar Solskjærs lag.

Fra elleve meter gjorde Juan Mata ingen feil da han sendte Jaakkola feil vei, og gjorde at United ledet 1-0 hjemme mot Reading.

Like før halvtimen spilt ble Romelu Lukaku spilt inn i bakrom, med forsvarsspiller Liam Moore hakk i hæl. Belgieren fikk kranglet til seg en avslutning som Jaakkola fikk klasket unna.

Minuttet etter ble Danny Loader spilt igjennom alene med United-keeper Sergio Romero. 18-åringen rundt den argentinske landslagskeeperen, men var for ubesluttsom. Dermed fikk Romero ryddet unna.

Callum Harriott hadde også muligheten til å sette en støkk i Old Trafford-publikummet et par minutter etter da han fikk skyte fra drøye 20 meter. Hans forsøk seilet utenfor mål.

Like før pause skulle Lukaku være en del heldigere da Sánchez fant ham med en presis pasning. Belgieren rundet Readings finske burvokter, og la på til 2-0.

United så tidvis rystet ut i forsvar, men maktet å kontrollere inn til pause. Solskjær og de rødkledde fra Manchester ledet 2-0 til pause på Old Trafford.

Les mer: Solskjær ønsker å finne tilbake til «Fergusons United»: - Jeg forstår klubben

Reading presser på

Det var gjestene fra Reading som var giftigst i starten av den andre omgangen. Sone Aluko spilte ballen herlig igjennom til Harriott i det 53. minutt.

Denne gangen var skudet til Harriott mye bedre plassert, og kun en god benparade av keeper Romero stoppet Reading fra å redusere på Old Trafford.

Med drøye halvtimen igjen på klokka valgte Solskjær å bytte inn den nederlandske unggutten Tahith Chong, til stor jubel fra Old Trafford-publikummet.

Kort tid etter var jubelen stilnet da Alexis Sánchez signaliserte til benken at han måtte byttes ut med det som så ut som en hamstringskade. Han ble erstattet av Marcus Rashford.

Marouane Fellaini ble også byttet inn i den andre omgangen, og kunne ha satt ballen i mål i det 67. minutt etter godt forarbeid av Rashford. Dessverre for United fant ikke belgieren veien til nettmaskene.

Reading fortsatte å trykke på for en scoring, og i det 71. minutt måtte Romero ut i full strekk da Aluko fikk avsluttet fra like utenfor sekstenmeteren.

Bortelaget fortsatte å trykke mot United-målet, og i det 81. minutt landet et innlegg på foten til Yakou Meite. Han kom akkurat for sent, og skuddet suste over Romeros mål.

Flere scoringer det ikke bli for hverken Ole Gunnar Solskjær Manchester United eller Reading. Dermed kan United juble for sin femte strake seier under nordmannen, og avansement i FA-cupen.