WOLVERHAMPTON - LIVERPOOL 0-2:

Egypteren har begynt å finne tilbake til noe av formen som gjorde at han tok Premier League med storm forrige sesong, og fredag smatt han igjen opp på toppscorertronen i hjemlig liga.

26-åringen tok et raskt frispark etter 18 minutter, før ballen endte ute til høyre hos Fabinho som spilte seg lekkert fri ved hjelp av en vegg med Sadio Mané.

Midtbaneankeret slo deretter ballen flatt inn foran mål, mens Salah, med Conor Coady i ryggen, styrte inn 1-0 med yttersiden av venstrefoten.

- Den følsomme avslutningen med utsiden av foten er det høyt nivå over, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter kampen.

Fotballekspert Jan Åge Fjørtoft tok i bruk enda sterkere superlativer etter å ha sett Salahs avslutning.

En scoring fra Virgil van Dijk etter pause sørget for at Liverpools første serietap heller ikke kom fredag.

Laget topper Premier League med 48 poeng, fire poeng mer enn Manchester City som møter Crystal Palace lørdag.

- Vi tar kamp for kamp. Vi er veldig fornøyde med at vant, for dette er et vanskelig sted å komme til, sa van Dijk etter kampen.

Han scoret sitt første ligamål for Liverpool da han doblet til 2-0 etter pause.

- Endelig. Jeg er veldig stolt, og forhåpentligvis kommer det flere mål. Det viktigste var uansett at vi vant.

Wolves yppet seg

Wolverhampton har hatt en god sesong i Premier League etter opprykket forrige sesong, og de oransje har hatt et godt tak på topp seks-lagene i Premier League på hjemmebane denne sesongen.

Les også: Overrasket over Solskjær: - Det hadde jeg ikke trodd

Vertene gikk fryktløst til verks også mot serielederne fra Merseyside, og Adama Traore fikk en kjempemulighet allerede etter fire minutter etter en stygg feilpasning av Fabinho.

Wolverhamptons spanske kraftplugg fikk imidlertid aldri styrt avslutningen mot mål, og kun 14 minutter senere hadde Salah gitt gjestene ledelsen.

Nuno Espírito Santos mannskap ga seg imidlertid ikke, og laget vasket fram flere sjanser før hvilen. Både Jonny og Matt Doherty hadde muligheter til å utligne ledelsen, men Alisson sto i veien ved begge anledninger.

Alisson sørget for at enkelte Liverpool-fans muligens satte paien i halsen da han forsøkte seg på en Cruyff-vending som bakerste mann i regnværet på Molineux.

Brasilianeren prøvde på det samme tidligere i sesongen og ble straffet med et baklengsmål, men forsøket fredag gikk med nød og neppe bra.

Keita-smell

Liverpool tok umiddelbart kontroll etter pause i søken etter et 2-0-mål, og etter 68 minutter satt scoringen.

Salah plukket opp ballen i returrommet, og tok på seg rollen som hovmester da han serverte midtstopper van Dijk inne i feltet.

Nederlenderen, som spilte en helt enorm kamp i midtforsvaret, viste prov på sin gode ballbehandling da han styrte ballen i mål bak portugisiske Rui Patricio.

Wolverhampton forsøkte å sette inn en sluttspurt, og fikk en mulighet da Ivan Cavaleiro fikk plass med ballen inne i feltet, men portugiserens avslutning forsvant utenfor målet til Alisson.

To minutter før full tid fikk vertene en eventyrlig sjanse til å sette fyr på matchen da innbytter Morgan Gibbs-White fikk ballen på fem meter etter at Andy Robertson hadde rotet det til i eget felt. Ungguttens avsluttet knallhardt, men forsøket gikk i nettveggen.

Dermed kunne Liverpool innkassere lagets 16. trepoenger denne sesongen, men et skår i gleden for Jürgen Klopp før det hektiske juleprogrammet er et Naby Keita måtte forlate banen etter 58 minutter med det som tilsynelatende virket å være en skade i mageregionen.