RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Van Gaal: - Arsenal har et bedre lag enn Chelsea

CHELSEA IKKE BEST? Manchester United-manager Louis van Gaal (midten) mener Chelsea-kollega José Mourinho (vesntre) har fått mye ut av laget sitt denne sesongen. Arsène Wenger (til høyre) råder ifølge nederlenderen over et bedre mannskap.
CHELSEA IKKE BEST? Manchester United-manager Louis van Gaal (midten) mener Chelsea-kollega José Mourinho (vesntre) har fått mye ut av laget sitt denne sesongen. Arsène Wenger (til høyre) råder ifølge nederlenderen over et bedre mannskap. (Getty Images (montasje))
Sist oppdatert:
Leverer en brannfakkel før storkampen mot Gunners.

Manchester United-manager Louis van Gaal er kjent som en en mann som ikke er redd for å si det han mener.

Foran storoppgjøret mot rivalen Arsenal 17. mai hevder nederlenderen at United muligens står overfor et møte det beste laget i ligaen i nettopp i denne kampen.

- Jeg synes Arsenal kanskje har et bedre lag, men de klarer ikke å gjøre slutt på motstandere som Chelsea gjør det. Det handler også om ferdighetene og erfaringen til spillere som John Terry og Gary Cahill. Det utgjør forskjellen, sier Louis van Gaal ifølge Mirror.

Nettopp denne evnen til å overvinne motstanderlagene ønsker nederlenderen at Manchester United skal tilegne seg foran neste sesong. Han vil spille mer som Chelsea, og beundrer det José Mourinho har fått til med blåtrøyene.

- Må lære av Chelsea

Selv om han mener Arsenal og spillestilen Arsène Wenger legger opp til er bedre fotball, mener van Gaal at klubben hans må finne «killerinstinktet» som Chelsea har vist denne sesongen.

- Vi har blitt mye bedre, men må lære å gjøre det Chelsea har gjort i måten de spiller på og dreper kamper. Det er den store forskjellen mellom dem og oss nå, mener Uniteds manager.

De røde fra Manchester er blante de best einnbyrdes møter mellom topplagene denne sesongen, etter å ha vunnet borte mot både Arsenal og Liverpool, samt seiret mot Manchester City, Liverpool og Tottenham på Old Trafford.

Prestasjoner og avgjørelser

Lørdag ble Chamions League-plassen neste år sikret med Liverpools hjemmetap for Crystal Palace. Dermed må ikke Manchester United lenger ha poeng mot Arsenal for å være sikker på en plass blant de fire beste når sesongen er over.

- I de store kampene har vi prestert bra. Vi spilte med ti mann mot City på Etihad og var bedre. Også i hjemmenkampen mot City var vi best. Arsenal var bedre hjemme mot oss, selv om vi vant. Men vi var best her i FA-cupen da vi tapte, mener van Gaal.

- Mot Chelsea var vi jevnbyrdige hjemme, og mye bedre på Stamford Bridge, uansett hva Mourinho har sagt, forsetter han.

Manageren trekker også fram kampene mot Tottenham og Liverpool og mener Manchester United har spilt best i alle oppgjørene.

- Forskjellen er ikke prestasjonsnivået, men evnen til å avgjøre kamper. og Chelsea har gjort dette best av alle topplagene, avslutter han.

PS: Følg Manchester United-Arsenal direkte i vårt livesystem fra 17.00!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere