*Nettavisen* Sport.

Van Gaal: - Manchester United er Premier Leagues beste lag

BEST: Louis van Gaal er overbevist om at laget hans er best i Premier League. Foto: Oli Scarff (Afp)

Nederlenderen tror spillerne endelig forstår hvordan han vil at de skal spille.

21.02.15 13:07

Etter en trøblete start på sesongen, har Manchester United vært et av lagene som har plukket flest poeng i Premier League de siste 10-15 kampene.

United-laget har prestert så bra at deres manager, Louis van Gaal nå ytrer frempå med en kommentar om at hans lag er det beste i ligaen, forteller The Mirror.

Ser man på resultatene, må nok van Gaal dobbeltsjekke denne påstanden.

Fem lag bedre på de siste ti kampene
Om det er van Gaal som ser på Premier League med litt andre øyne enn de fleste andre, eller om han bare ønsker å gi sine spillere litt ekstra selvtillit er enda usikkert. Så langt denne sesongen, skal det nemlig mye for å hevde at noe annet lag enn Chelsea er Premier Leagues beste lag.

Chelsea topper tabellen etter 25 kamper, med 59 poeng. Manchester City er nummer to, syv poeng bak, mens van Gaals menn ligger som nummer tre, med 47 poeng.

Nettavisen har kommet frem til at om man kun ser på de siste ti kampene i ligaen, har Jose Mourinhos mannskap plukket 23 poeng, noe som er best i Premier League. Også Arsenal (22 poeng), Tottenham (22 poeng), Liverpool (21 poeng) og Southampton (20 poeng) har hentet flere poeng enn Manchester United på de siste ti ligakampene. Rooney og co har plukket 19 poeng på disse kampene, like mange som byrival Manchester City.

Velger man å se på de siste 19 kampene, er også Chelsea øverst på tabellen, med 43 poeng. Da har City plukket 41 poeng, mens Manchester United er nummer tre, med 39 poeng.

- Forstår filosofien
Om van Gaals utsagn stemmer, eller ikke - Manchester United ser bedre ut nå enn for et halvt år siden. Nederlenderen tror at det hele henger sammen med spillernes forståelse av hans måte å spille fotball på.

- Nå tror jeg alle spillerne forstår min og våre treneres filosofi. Alle skjønner hva de skal gjøre, og du ser det på lagånden spillerne har vist de siste kampene, forteller van Gaal i forkant av lørdagens Premier League-kamp mot Swansea.

Van Gaal mener likevel at det er rom for forbedringer for dagens United-mannskap.

- Jeg synes ikke vi har klart å gjøre det like godt gjennom 90 minutter. Det er enda en vei å gå før vi er helt på topp, sier United-sjefen.

Manchester United møter Swansea på Liberty Stadium, lørdag klokka 16.00.

Kampen følger du live i Nettavisens livestudio.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.