*Nettavisen* Sport.

Van Gaal: - Vi kan komme på andreplass

SELVTILLIT: I Manchester United mangler det ikke på selvtilliten. Foto: Oli Scarff (Afp)

Louis van Gaal mener hans lag har selvtillit nok til å havne nest øverst i Premier League.

Louis van Gaal og hans Manchester United ligger for øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. I løpet av de neste ukene, skal de møte Tottenham, Liverpool, Manchester City og Chelsea. Når vi skriver 18. april, blir det spennende å se hvor mange poeng «de røde djevlene» står med.

En som tror det vil gå veldig bra med klubben, er manageren selv, Louis van Gaal. Nederlenderen tror klubben vil ende på andre- eller tredjeplass i ligaen.

- De kommende kampene blir veldig avgjørende. Vi er så nærme flere klubber. Vi kan komme på andre eller tredjeplass, det er ikke så stor forskjell, synes jeg, forteller van Gaal på pressekonferansen før kampen mot Tottenham, følge Sky Sports.

Manchester United har for øyeblikket fem poeng opp til byrival Manchester City, på andreplass i ligaen.

Mangler ikke selvtillit
Kampen mot Tottenham på søndag, er, som nevnt, én av mange avgjørende kamper. Skal vi tro van Gaal, er det ikke noe i veien med selvtilliten til laget hans før det harde kampprogrammet. Det at laget blir kritisert for hva slags fotball de spiller, har lite å si, mener nederlenderen.

- Manchester United må være et av lagene som spiller i Champions League. Vi har selvitilliten til å nå målene vi satt oss før sesongen, og jeg har troen på spillerne mine, sier 63-åringen.

Bedre på trening
Hovedproblemet til laget hans, ligger ifølge han selv i at de ikke får ut sitt beste i kampsituasjoner.

- Det jeg ser på treningsfeltet er at vi blir stadig bedre. Det er likevel stor forskjell på trening og kamp. Vi må bare vente på en stor seier. Da tror jeg alt vil løsne, forklarer sjefen på Old Trafford.

God selvtillit er vel og bra det, men det Manchester United trenger, er en virkelig overbevisende kamp mot Tottenham. Om det skjer, eller ikke, vet vi ikke enda. At det er en viktig kamp for både Tottenham og Manchester United, er det likevel ingen tvil om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.