Van Gaal: - Vi må spille færre støttepasninger

TAR GREP: Louis van Gaal tar grep for at Manchester United skal prestere bedre.

TAR GREP: Louis van Gaal tar grep for at Manchester United skal prestere bedre. Foto: David Davies (Pa Photos)

Louis van Gaal vil ta grep etter fansens buing mot Sunderland.

04.03.15 09:02

I helgen vant Manchester United 2-0 mot Sunderland. Fansen på Old Trafford var likevel ikke fornøyde med angrepspillet til Louis van Gaals mannskap. Hjemmefansen valgte dermed å bue spillerne av banen etter kampen.

Nå vil nederlandske van Gaal ta grep, forteller Daily Mail.

- Jeg er enig med fansen. Vi trenger ikke spille så mange pasninger bakover til keeperen. Jeg har sett at vi noen ganger kan holde et høyere tempo, uten å nødvedigvis bruke keeperen, sier van Gaal ifølge avisen.

- Må støtte spillerne
Van Gaal innrømmer også at han ser at spillerne hans gjør feil, og han forstår frustrasjonen til fansen, men at han likevel må støtte laget sitt. Det mener han at fansen også må gjøre.

- Noen ganger ser ikke spillerne de beste løsningene, men jeg må støtte dem. Dette gjelder fansen også.

Spillestil
Louis van Gaal har ofte blitt kritisert for spillestilen sin denne sesongen. Enten laget kommer i en 4-4-2-formasjon, eller med en trebacksrekke - laget har ikke fått til det angrepsspillet man kunne forvente av spillere som Wayne Rooney, Robin van Persie, Radamel Falcao og Angel di Maria.

Van Gaal mener fansen må skjønne at laget spiller på en litt annen måte denne sesongen, enn hva de er vant med på «Drømmenes teater», uten å gå berserk av den grunn. Å gå delvis tilbake til suksessoppskriften fra sir Alex Fergusons tid, hvor angrep er det beste forsvar, er noe nederlenderen likevel åpner for.

- Selvfølgelig, å angripe er den engelske måten å spille fotball på. Men jeg tror supporterne klarer å nyte at Manchester United spiller possesion-orientert fotball også. En miks av begge deler vil bli bra, tror van Gaal.

Onsdag kveld spiller Manchester United borte mot Newcastle. Så får vi se hvordan de røde fra Manchester spiller den kampen.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.