RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Van Gaal: - Vi var uheldige og dominerte kampen

VIKTIG MANN: Ved begge Swansea-målene mot Manchester United var tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey nest sist på ballen.
VIKTIG MANN: Ved begge Swansea-målene mot Manchester United var tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey nest sist på ballen. Foto: Stu Forster (Getty Images)
Sist oppdatert:
To Shelvey-assist da Swansea senket United igjen.

SWANSEA - MANCHESTER U. 2-1:

Som i serieåpnigen klarte ikke Louis van Gaal og Manchester United å finne ut av hvordan man tar poeng mot Swansea.

Jonjo Shelvey ble dagens mann i Wales med to målgivende da de hvitkledte snudde 0-1 til seier.

- Du kan selvfølgeligi si at vi dominerte kampen, men det eneste vi burde gjort mer var å score flere ganger på sjansene vi skapte.

- I dag var vi det uheldige laget. Jeg synes vi kom til nok sjanser. Vi dominerte i begge omgangene, oppsummerer Louis van Gaal ifølge BBC.

Mens flere av rivalene i toppen av Premier League skaffet seg tidlige ledermål var Manchester United på gyngende grunn tidlig i Wales.

Svak åpning

Bare fem minutter var spilt på Liberty Stadium da hjemmelaget fikk sin første corner.

Der fikk Bafetimibi Gomis all verdens tid til å stange Swansea i ledelsen, men bare halve ballen passerte mållinja før Ander Herrera reddet gjestene.

Fem minutter senere, på vertenes andre hjørnespark for dagen, var den franske Swansea-spissen helt fri i United-feltet igjen. Men denne gangen styrte Gomis ballen svakt over.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GOD UTTELLING: Ander Herrera hadde ikke startet en ligakamp siden 2. desember da han fikk muligheten mot Swansea lørdag. Det endte med flere viktige bidrag fra spanjolen.

Isteden kom Manchester United seg mer med og Robin van Persie traff tverrliggeren på lagets første virkelige sjanse etter et drøyt kvarter.

Det som først så ut til å være et mislykket innlegg viste å være et overraskende skudd fra spiss vinkel signert nederlenderen.

Utsøkt angrepsspill, der Ángel di Maria la ballen perfekt til rette, gjorde at Herrera scoret i sin tredje kamp på rad fra start for United.

Svarte umiddelbart

Ledelsen holdt likevel bare i knapt to minutter. Jonjo Shelvey fant Ki Sung-yueng med et innlegg fra venstre. I midten ventet Swanseas sørkoreaner og styrte inn 1-1.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SCORET IGJEN: Swanseas Ki Sung-yung gjorde som i det omvendte oppgjøret mellom lagene, og overlistet David De Gea.


Ki er ikke blant spillerne som scorer oftest hos waliserne, men mot Manchester United har han virkelig levert denne sesongen.

Tre viktige seirer

Da lagens møttes på Old Trafford i sesonpremieren scoret han det første av to Swansea-mål på veien til en gjev 2-1-seier.

Manchester United et bedre grep på begivenhetene etter sidebyttet, men greide ikke å utnytte at de blant annet spilte seg til åtte strake cornere.

Isteden var det Jonjo Shelvey som fikk lykketreff da han dundret til fra 25 meter. Ballen sneiet innom en dukkende Bafetimbi Gomis og utmanøvererte Unites bakerste mann.

Dermed ble tidligere Liverpool-spiller Shelvey en sentral mann i en ny seier over giganten fra Manchester.

Foruten de to triumfene i ligaen denne sesongen var det også Swansea som sendte United ut av FA-Cupen forrige sesong. Også da vant de 2-1 på Old Trafford.

   


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere