*Nettavisen* Sport.

Van Gaal: - Welbeck var en mann for benken

ANNENRANGS: Arsenal-spiss Danny Welbeck var ikke god nok for laget, mener mannen som solgte ham. Foto: Glyn Kirk (Afp / NTB scanpix)

Insisterer på at det var riktig å selge spissen.

Temperaturen har i mange år steget både i Arsenal-leiren og rundt Manchester United i forkant av kampene mellom lagene.

Opptakten til lørdagens kveldskamp mellom de to storklubbene ser ikke ut til å bli noe unntak.

En rekke engelske medier siterer United-manager Louis van Gaal på at han ikke angrer på sommerens salg av Danny Welbeck til Arsenal. Han mener valget om å satse på innlånte Radamel Falcao isteden vil vise seg å bli en suksess når sistnevnte blir kvitt skaden.

- Her spilte ikke Danny Welbeck alle kampene. Han var ikke i førstelleveren, og var mer en innbytter enn en førstelagsspiller, sier Van Gaal.

- Fakta om Welbeck

- Med forskjellige trenere har han ikke vært i førsteoppstillingen. Så kom Herr van Gaal og hele verden forandrer seg? Nei, det gjør den ikke. Dette handler ikke om meg, men det er fakta om Danny Welbeck, fortsetter nederlenderen.

Med det har nok Van Gaal i alle fall bidratt til å gjøre Welbeck ekstra lysten på å motbevise ham.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLAR TALE: Louis van Gaal tar ikke selvkritikk Danny Welbeck-salget. Foto: Mike Egerton (Pa Photos / NTB scanpix)

Kritikken for å ha solgt den engelske landslagspilleren Welbeck biter i alle fall ikke på Manchester Uniteds manager.

- Vi har Robin van Persie og James Wilson, og hvis vi hadde beholdt Welbeck, så hadde vi ikke gitt noen sjanser til ungguttene. Det er filosofien vår å gi muligheter til de yngre spillerne, uttaler Louis van Gaal.

«Battle of the Buffet»

I oktober 2004 fikk eks-manager Alex Ferguson angivelig en pizzabit kastet på seg da United hadde slått The Gunners 2-0 på Old Trafford. Opptrinnet skjedde inne i spillertunnelen etter at Arsenals utrolige rekke på 49 kamper uten tap ble brutt.

Både den tidligere Arsenal-spilleren Martin Keown og Alex Ferguson har senere hevdet at pizzakasteren var nåværende Chelsea-spiller Cesc Fàbregas. Sir Alex skrev dog i biografien sin at han bare var blitt fortalt at spanjolen var synderen, og at han egentlig ikke hadde en anelse om hvem den skyldige var.

Året i forveien hadde tilsvarende kamp på Old Trafford ført til flere kontroverser. Blant annet fikk Patrick Vieira fikk sitt andre gule kort for et spark etter Ruud van Nistelrooy som aldri traff United-spissen.

Samme van Nistelrooy bommet på straffe på overtid i 0-0-kampen, og ble oppsøkt av illsinte Arsenal-spillere etter missen. Spesielt Keown gjorde seg bemerket med provokasjoner mot målsniken fra Nederland.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag