*Nettavisen* Sport.

Van Gaal: – Metodene mine virker

PRESSET: Manchester United-manager Louis van Gaal er nok en gang under press etter en ny svak uke for klubben. Foto: Carl Recine (Reuters)

Avfeier kritikken.

12.03.16 10:14

Louis van Gaals dager som Manchester United ser ut til å gå mot slutten etter en ny uke med nedturer, men den nederlandske manageren insisterer på at skader og suspensjoner gjør jobben hans vanskelig.

United-fansen fikk ny grunn for optimisme da Arsenal nylig ble slått 3-2, en seier som ble fulgt opp med tre nye poeng mot Watford noen dager senere.

Men som så mange ganger før under van Gaal ble oppturen kort, og nå står laget med to strake tap. Først for West Bromwich i serien (0-1), før Liverpool slo dem 2-0 i europaligaen torsdag.

Kritikken mot van Gaal går på at United mangler identitet og er fryktelig kjedelig å se på. Nederlenderen er ikke enig i kritikken av metodene hans, og sier lagets mange skader har ødelagt.

– Jeg mener det fungerer, fordi man må se hvordan vi jobber og under hvilke omstendigheter. Når et lag mangler mange spillere og deltar i tre turneringer, er det vanskelig, sier han.

Scholes ikke nådig

Mot Liverpool ble van Gaals fullstendig rundspilt, og den tidligere United-stjernen Paul Scholes var ikke nådig mot gamleklubben etter kampen.

– Jeg vet ikke engang hva de prøver å gjøre, sa han om spillestilen.

Van Gaal, som er kjent for å motsi kritikere nærmest uansett, sier han mener spillestilen har fungert under hans regjeringstid på Old Trafford.

– Når man ser på kampen mot Liverpool kan man si at det ikke fungerer, men når man analyserer det vi har gjort denne sesongen og den forrige, kan man ikke si det.

Skjebneuke

Manchester United står overfor en skjebneuke. Søndag kommer West Ham på besøk for å spille kvartfinale i FA-cupen, og torsdag er det retur på hjemmebane mot Liverpool i europaligaen.

Tre dager etter spiller de borte mot byrival Manchester City.

Dermed kan United i verste fall være ute av cupene, samt ende langt bak i kampen om den viktige fjerdeplassene på noen få dager.

– Vi kan klare det mot Liverpool. Vi må spille returen på hjemmebane, og kanskje vi klarer å score tre ganger. Det blir vanskelig, men vi vet det er mulig. Vi kan også slå West Ham, for på Old Trafford vinner vi vanligvis kampene våre.

Mange har tippet at van Gaal erstattes av José Mourinho etter sesongen, men så langt spå langt har klubben latt nederlenderen jobbe i fred. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag