Van Gaal forsvarer Manchester United-kaptein Rooney

Foran torsdagens mesterligaoppgjør har ikke United scoret mål på tre kamper.

Foran torsdagens mesterligaoppgjør har ikke United scoret mål på tre kamper. Foto: Tony O'Brien (Reuters)

Manchester United-manager Louis van Gaal har full tillit til Wayne Rooney, til tross for den formsvake spissens måltørke.

03.11.15 07:53

Den engelske landslagsprofilen har måttet tåle mye kritikk i britisk presse etter svake prestasjoner for United denne sesongen. Foran tirsdagens mesterligamøte med CSKA Moskva på Old Trafford, understreker sjefen at han stoler fullt og helt på sin kaptein.

– Han får flere sjanser enn noen annen spiller. Det forklarte jeg for spillergruppa allerede for halvannet år siden. Jeg har fortsatt stor tro på Wayne Rooney, sier Louis van Gaal.

Måltørke

Rooney er Uniteds toppscorer denne sesongen med seks fulltreffere. Tre av dem kom i mesterligakvalifiseringen mot belgiske Club Brugge. Det begynner å bli lenge siden.

Den siste tiden har 30-åringen sett formsvak ut, noe statistikken også bekrefter. Rooney har bare gjort ett mål på de sju siste Premier League-kampene. Totalt står han med to ligamål så langt.

Det er mager kost, tatt i betraktning at veteranen har vært Uniteds spydspiss i brorparten av kampene.

Måltørken deler han for øvrig med lagkameratene. Foran torsdagens mesterligaoppgjør har ikke United scoret mål på tre kamper. Forlenges rekken til fire kamper mot CSKA på eget gress, er det klubbrekord.

Tålmodig manager

Manager Van Gaal lar seg imidlertid ikke affisere av Rooney-kritikken som preger avisspaltene.

– Du kan diskutere alt rundt målteften til Wayne Rooney, men det er også mulig å diskutere hvorfor ikke andre klubber scorer mål, sier nederlenderen.

– Det er alltid snakk om Wayne Rooney. Det er forståelig, fordi Wayne Rooney er en fantastisk fotballspiller. Forventningene er mye høyere enn til en annen spiller i en annen klubb, fortsetter han.

Van Gaal er beredt til å gi sin største stjerne tid.

– Noen ganger må man gi spillere tid til å finne tilbake til en viss form, og det er det vi gjør. Jeg har tillit til denne spilleren, og han bidrar med mer enn bare å score mål. Han er også vår kaptein, og på den måten et forbilde for hele laget, sier han.

Shearer-pepper

Den tidligere storscoreren Alan Shearer er blant dem som har kritisert Rooney. Mandag hevdet han at 30-åringen bør få en pause, inntil han finner tilbake til gnisten.

– Ja, det kan være aktuelt for flere enn Rooney. Sånt gjør jeg med alle spillere. I forrige uke var for eksempel Paddy McNair i Irland. Dersom vi mener slike ting er nødvendig, gjør vi det, sier van Gaal.

Manchester United er nummer tre i mesterligagruppe B foran tirsdagens kamp. CSKA Moskva på plassen foran har samme antall poeng. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.