RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TØFT PROGRAM: Manchester United møter topplag på rekke og rad.
TØFT PROGRAM: Manchester United møter topplag på rekke og rad. Foto: John Walton (Pa Photos)

Van Gaal spent på spillernes reaksjon

Manchester United-sjefen håper laget slår tilbake etter FA-cup-exiten mot Arsenal.

Louis van Gaal og Manchester United skal møte hovedkonkurrentene til mesterligaplassen i de to neste oppgjørene. Søndag tar klubben imot Tottenham på Old Trafford.

United ligger på 4.-plass i Premier League etter 28 kamper. De har plukket jevnt med poeng, men uten å imponere publikum og eksperter spillemessig mot antatt svakere motstand.

Van Gaals mannskap står overfor et tøft kampprogram de kommende rundene. Søndag venter Tottenham før Liverpool er motstander i runden etter. Manchester-klubben får et lite pusterom i den påfølgende runden mot Aston Villa (h), før serietoer Manchester City (h) og serieleder Chelsea (b) venter.

- De kommende kampene er veldig avgjørende. Selvfølgelig, etter et tap hjemme (1-2 for Arsenal i FA-cupen) er det viktig å se en reaksjon fra laget, sa van Gaal på en pressekonferanse fredag.

Frykter Kane

Etter alt å dømme er det Arsenal, Manchester United, Liverpool, Tottenham og Southampton som kjemper om de to siste mesterligaplassene. Arsenal på 3.-plass har 57 poeng, United har 53, Liverpool 51, Tottenham 50 og Southampton 49.

Med Spurs-seier på Old Trafford søndag vil London-klubben ha like mange poeng som United. Spissen Harry Kane har vist fryktinngytende form den siste tiden og alle lag har grunn til å frykte angriperen for øyeblikket.

- Det er ikke lett å spille mot Tottenham. Jeg liker også prosessen de har, du kan se at mange rutinerte ikke får spille og mange unge spillere får spille. På tross av det, spiller de offensiv fotball. Måten Kane scorer på er også en grunn for suksessen, sa van Gaal.

Mesterliga betyr alt

Den nederlandske manageren vet at å havne utenfor topp fire vil være et stort nederlag for spillere, administrasjon, publikum og ham selv. 63-åringen er klar over at de har en tøff oppgave foran seg, men har fortsatt selvtillit.

- Manchester United skal være et av lagene som skal spille i mesterligaen. Det vi har sett i år, er ikke godt. Men det er alltid mulig fordi du vinner aldri hver kamp og det er mange lag som går for plassen. Vi har selvtilliten til å nå målet som vi satt i begynnelsen av sesongen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere