Van Gaal til angrep på Rooney-kritikere

KLAR IGJEN: Manager Louis van Gaal fikk se spillerne sine gå slukøret av banen etter tapet for Swanse før landslagspausen. Nå forsvarer han Wayne Rooney, som er blitt Man. Uniteds største hakkekylling blant kritikerne.

KLAR IGJEN: Manager Louis van Gaal fikk se spillerne sine gå slukøret av banen etter tapet for Swanse før landslagspausen. Nå forsvarer han Wayne Rooney, som er blitt Man. Uniteds største hakkekylling blant kritikerne. Foto: Paul Ellis (Afp / NTB scanpix)

Spissen meldes spilleklar igjen etter skaden.

Manchester Uniteds stjernespiss Wayne Rooney står uten mål i Premier League siden april.

Britiske medier skriver stadig om 29-åringens måltørke, men manager Louis van Gaal forsvarer spissen, som har scoret både for United i Champions League og England i EM-kvaliken.

Ubetydelig tørke

- Han scoret mot Club Brugge. Han scorer, og da betyr det ikke noe om det er i Premier League eller Champions League. Det gleder meg når vi scorer mange mål, sier van Gaal.

Rooney scoret tre mål mot Brugge nylig.

- For meg betyr det ingenting hvem som scorer, men vi er nødt til å lage flere mål. Når vi dominerer så mye som vi gjør, er vi nødt til å punktere kampene, sier van Gaal.

To bak Cole

Nylig ble Rooney tidenes mestscorende for England. Med 185 mål i Premier League er han tredje mest scorende etter omleggingen i 1992.

Han er bare to mål bak PL-toer Andy Cole.

En skade gjorde at Rooney ikke spilte for United i seieren mot Liverpool sist helg, men alt tyder på at han spissen er med igjen mot Southampton søndag.

- Wayne er tilbake. Det var bare snakk om en mindre skade. Vi ønsket ikke å ta noen sjanser. Han har både trent og vært til behandling. Jeg forventer at han kan spille, sier Manchester United-manageren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.