RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIKK JULING: Robin van Persie fikk juling av Ajax-fans etter å ha feiret scoring ved å sende slengkyss i deres retning i 2004.
FIKK JULING: Robin van Persie fikk juling av Ajax-fans etter å ha feiret scoring ved å sende slengkyss i deres retning i 2004. Foto: Imago/ulmer

Van Persie: - Trodde jeg skulle dø

Sist oppdatert:
Manchester United-stjernen forteller om den gangen han ble banket opp av 40 hooligans.

Statistikken viser at Robin van Persie ikke var noen stor målscorer på seniornivå før han kom til Arsenal i 2004. Aldri i løpet av sine tre sesonger i Feyenoord klarte han å komme opp på tosifret antall mål i løpet av en sesong.

På tampen av Feyenoord-karrieren var det mye støy rundt nederlenderen. Han ble regnet som en rebell og trener Bert van Marwijk hadde ikke veldig stor tiltro til ham.

TØFT: Robin van Persie var kjent som en rebell på og utenfor banen og måtte tåle noen trøkker. Her er det Kazuyuki Toda som klinker til. Japaneren, som her representerer ADO Den Haag, kom fra et mislykket opphold i Tottenham. Han la skoene på hylla i fjor.

Angrepet av hooligans
Derfor reiste han også til Amsterdam, med Feyenoords ungdomslag for å møte Ajax 15. april 2004. Van Persie, som var 21 år på den tiden, hadde ikke rukket å bli en stor internasjonal stjerne ennå, men Ajax-fansen visste godt hvem han var.

4000 av dem møtte opp for å få med seg juniorkampen, og de gjorde det klart og tydelig hva de syntes om Robin van Persie. Spissen måtte tåle mishagsytringer og å få flasker og mynter kastet etter seg.

Ettersom det var en kamp mellom to ungdomslag, var det heller ikke det store sikkerhetsoppbudet på kampen. Vel vitende om at Arsenal-speider Steve Rowley var til stede, holdt van Persie roen og spilte en glitrende kamp.

Arsenal-speideren fikk se en van Persie som kjempet heroisk mot et bedre lag og ble bare bedre da hetsen fra tribunen tok seg opp. Fem minutter før slutt utlignet han til 1-1 og klarte ikke dy seg. Han sendte noen kyss i retning Ajax-fansen, som tok dette svært ille opp.

Da sluttsignalet gikk, stormet rundt 40 hooligans banen og la på sprang etter Feyenoord-spilleren. Han ble slått og sparket mens han lå på bakken og bare modige lagkamerater, som gikk imellom, hindret større skade.

- Jeg vil ikke overdrive, men jeg trodde jeg kom til å dø. Hvis du ligger der bevisstløs og de stikker en kniv i deg, er det over, sier van Persie i nyeste utgave av Blizzard.

I KJENT STIL: Slik har vi blitt vant til å se Robin van Persie. Denne sesongen ble det 18 scoringer på nederlenderen.

Søkte psykologhjelp
Manchester United-stjernen forteller at han måtte søke hjelp for å få tilbake nattesøvnen etter hendelsen.

- Jeg fikk ikke sove skikkelig på flere uker etterpå. Jeg våknet opp gjennomsvett etter flere mareritt. Jeg måtte gjøre noe og bestemte meg for å gå til en psykolog som hjalp meg. 

PSV-trener Guus Hiddink hadde fulgt med Robin van Persie en god stund, men da Arsenal-speider Rowley ringte dagen etter marerittet i Amsterdam, var han ikke i tvil.

Resten er historie. Robin van Persie har blitt Premier League-toppscorer ved to anledninger og scoret totalt 134 mål i den engelske toppdivisjonen for Arsenal og Manchester United.

Denne sommeren representerer han Nederland, som er i gruppe med Spania, Chile og Australia, under fotball-VM i Brasil.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere