Vanvittig Arsenal-drama i Belgia

Lukas Podolski med kjempegave til Arsene Wenger.

23.10.14 06:24
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=Ktz9WprKg9krXa5V7aMumTfMRyGTy8ou5ibHPiUjTdXycCOPV2Vtcc4P7jZOtclkmfSkQVtBcGLUAqfAwFakbge6unPMW1nj-9uGE7Ihw13RGvzskADku0aBb81PdKrARb0uFbI5dJs&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

ANDERLECHT - ARSENAL 1-2:

Belgiske Anderlecht så lenge ut til å stikke av med seier og tre poeng i Champions League-oppgjøret onsdag kveld, men Lukas Podolski ville det annerledes.

Først utlignet Kieren Gibbs etter 89 minutter for London-klubben, før Podolski ble matchvinner da han satte inn 2-1 på overtid i Belgia.

Dermed kunne Arsenal-manager Arsene Wenger glede seg over tre viktige poeng på sin 65-årsdag.

- Når man styrer spillet, men likevel ikke scorer, så mister man selvtillit. Derfor var det viktig for oss å vinne, sier Arsene Wenger til Viasat etter kampen.

- Nå er skjebnen i våre hender. Vi får kvalifisere oss til neste runde først, og så får vi se hvor langt vi klarer å komme, sier franskmannen.

MATCHVINNER: Lukas Podolski satte inn 2-1 til Arsenal på overtid mot Anderlecht. Foto: Emmanuel Dunand (Afp)

Tam førsteomgang
De virkelig store sjansene uteble før pause.

Arsenal styrte mye av spillet, men slet med å komme seg til de store mulighetene.

Santi Cazorla burde riktignok gjort det bedre da han mottok ballen foran mål etter 2 minutter spill, men spanjolen avsluttet langt utenfor.

Hjemmelaget ble på ingen måte rundspilt, men slet også de slet med å skape sjanser. Dermed var det ingen overraskelse at det stod 0-0 til pause.

Overtidsdrama
Hjemmepublikum skulle likevel få noe å juble for da Andy Najar headet inn 1-0 etter 70 minutter.

Arsenal presset på for utligning, noe som skapte kontringsmuligheter for hjemmelaget. Og Anderlecht var svært nære med å punktere kampen etter 78 minutter. Vanden Borre fikk muligheten fra kort hold, men avslutningen gikk i tverrleggeren.

Men dette skulle bli Arsenals kveld, for ett minutt før full tid utlignet Gibbs for Arsenal. Calum Chambers sendte ballen inn foran mål, og der ventet Arsenal-backen som altså kunne juble for 1-1.

To minutter senere skulle Arsenal-spillerne få mer å juble for da Podolski satte inn 2-1 for gjestene, noe som også ble sluttresultatet.

Arsenal ligger nå på andreplass i gruppe D med seks poeng - tre poeng bak Dortmund som leder etter å ha slått Galatasaray hele 4-0 borte i Istanbul onsdag kveld.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag