*Nettavisen* Sport.

Vardy ydmyket City med hat trick

FRUSTRERT: Manchester City-manager Pep Guardiola måtte se Leicester kjøre over sine utvalgte spillere.

Pep Guardiola har fått mye å tenke på.

11.12.16 17:46

LEICESTER - MANCHESTER CITY 4-2:

Etter å ha ligget under 2-0 allerede etter fem minutter gikk ikke ting bedre for Manchester City.

For 20 minutter var spilt da Jamie Vardy satte inn sin andre scoring for kvelden, og det sto 3-0 på resultattavlen. Samme mann ga seg ikke for i andreomgang la han på til 4-0 noe som sikret Vardy sitt første hat trick i Premier League.

Aleksandar Kolarov og Nolito fikk pyntet på resultatet i sluttminuttene, men seieren var de fremdeles langt unna. På de to siste kampene har City sluppet inn sju mål.

- Katastrofalt forsvarsspill, sier TV 2-kommentator Jørgen Klem om Citys prestasjon mot Leicester.

Dette var tredje gang i løpet av Guardiolas trenerkarriere at hans lag har sluppet inn fire mål i en ligakamp, melder statistikkbyrået Opta. Det kom for øvrig i en målrik dag i Premier League. Totalt ble det scoret 29 mål i de seks kampene lørdag, noe som er Premier League-rekord på en dag der det er seks eller færre kamper som blir spilt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

VANT: Leicester-spillerne kunne juble for en overbevisende seier mot Manchester City. Foto: Adrian Dennis (AFP)

Sjokkstart
Det var vanskelig å tro sine egne øyne da det sto 2-0 til Leicester allerede etter fem minutters spill på King Power Stadium lørdag kveld.

Først ble Jamie Vardy ble spilt flott igjennom forsvarsleddet til City og kom alene med Bravo. Spissen gjorde ingen feil og satte ballen forbi sisteskansen da det sto tre minutter på kampuret.

Med det avsluttet han også sin 741 minutter lange måltørken.

Leicester fortsatte storspillet og to minutter etter det første målet smalt det igjen fra hjemmelaget. Islam Slimani la ballen tilrette for Andy King i mellomrommet før sistnevnte klinket ballen opp i det venstre hjørnet.

Ti år siden sist
En eventyrlig start for Leicester. En marerittstart for gjestene fra Manchester. Dette var faktisk første gang på ti år at Manchester City har sluppet inn to mål i løpet av de første fem minuttene av en Premier League-kamp, ifølge statistikkbyrået Opta.

Bedre ble det ikke for City da vertene vartet opp med en herlig kontring. Riyad Mahrez fikk ballen i beina, før han spilte den igjennom til Vary som igjen kom alene med Bravo. Spissen rundet målvakten før han enkelt kunne sette ballen i det åpne målet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

STORSPILTE: Her har Jamie Vardy rundet Citys sisteskanse før han satte inn 3-0-scoringen. Foto: Darren Staples (Reuters)

- Det er bare å ta av seg hatten! For et spill av Leicester, utbrøt TV 2-kommentator Jørgen Klem i det hjemmelaget gikk opp til 3-0.

City hadde sine muligheter før pause, men maktet ikke å overliste Leicsters tyske målvakt Ron-Robert Zieler.

Hat trick
I den andre omgangen la Jamie Vardy på til 4-0, og sikret med det sitt første hat trick i Premier League.

Aleksandar Kolarov og Nolito fikk æren av å pynte på sluttresultatet med hvert sitt mål på tampen av kampen.

Sluttresultatet ga uansett null poeng til City, som sakker akterut i gullkampen. Guardiolas mannskap har fire poeng opp til Arsenal og Chelsea, og sistnevnte lag har én kamp mindre spilt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.