RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KLAR TALE: José Mourinho får gode skussmål for jobben han har gjort i Manchester United av Phil Jones (til høyre). Bildet er fra en kamp i Europa League i november.
KLAR TALE: José Mourinho får gode skussmål for jobben han har gjort i Manchester United av Phil Jones (til høyre). Bildet er fra en kamp i Europa League i november. Foto: Matt Mcnulty (Pa Photos / NTB scanpix)

Vurderte å forlate Manchester United under Louis van Gaal

Phil Jones trives langt bedre med den nye sjefen.

Denne sesongen har så langt gitt flere hyggelige fotballopplevelser for Manchester Uniteds Phil Jones (24) enn det som har vært vanlig foregående år.

Midtstopperen er tilbake som en viktig United-brikke, etter å ha slitt tungt under klubbens forrige lagledelse. Etter en ankelskade i januar 2016 fikk Jones bare spilletid på Manchester Uniteds U21-mannskap resten av vårsesongen.

I et intervju med Daily Mail erkjenner Jones at han tenkte på å finne seg en annen klubb da Louis van Gaal var manager.

- Det er ikke tvil om at jeg tenkte på framtida. Jeg hadde det i bakhodet. Hvis du ikke spiller kamper, så er det noe som sier mye, bemerker Jones.

Mourinho-ros

Forsvarspilleren påpeker også at José Mourinho har betydd mye for gjenoppstandelsen hans som en viktig del av laget.

- Denne sesongen har José gitt meg veldig mye selvtillit på trening. Om du gjør en feil er det bare: «Hva så? Kom deg videre», beskriver Jones.

Han spilte ikke i det hele tatt for de røde djevelene i den siste halvdelen av forrige sesong.

Jones var riktignok plassert på benken under FA-cupfinalen mot Crystal Palace, men fikk ikke tillit på banen av Louis van Gaal.

- Gjorde det jeg kunne

- Av en eller annen grunn mente han at jeg måtte være friskere. Jeg hadde ingen innvendinger mot det, jeg bare spilte kampene. Jeg gjorde det jeg kunne for å komme tilbake på laget, og dessverre fungerte det ikke under ham, fortsetter 24-åringen.

Mens det endte på skarve 530 spilleminutter i Premier League forrige sesong for Jones, har han under Mourinho passert 1000 minutter i ligaen.

Ti ganger har den tidligere Blackburn-midtstopperen spilt hele ligakamper for Manchester United etter portugiserens inntog.

For en drøy uke siden måtte Jones forlate 0-0-kampen mot Hull tidlig i andre omgang på grunn av en ny skade i foten. Midtstopperen er likevel ventet å bli spilleklar igjen allerede til lørdagens ligaoppgjør mot Watford.

Se video: Her vil superstjernen ha Jarstein utvist


Se video: Fikk to spillere utvist - vant likevel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere