Gå til sidens hovedinnhold

Watford kriget Tottenham i senk i historisk seier

Påførte seiersvante Spurs det første tapet i Premier League.

WATFORD - TOTTENHAM 2-1:

Den særdeles gode sesongstarten til Watford fortsatte med tre nye poeng mot Tottenham i søndagens Premier League-toppkamp. Med fire strake triumfer holder Watford følge med Liverpool og Chelsea helt øverst på tabellen.

Javi Gracias mannskap havnet bak i målprotokollen tidlig i den andre omgangen, men snudde oppgjøret på sterkt vis etter to dødballmål.

Backen José Holebas tok på seg servitørrollen ved begge anledningene, mens Troy Deeney og Craig Cathcart sendte inn et mål hver med flotte headinger. Den avgjørende scoringen kom et snaut kvarter før slutt.

- Hele Vicarage Road eksploderer. Watford kan juble, og kanskje aller mest Ben Foster, sa TV 2-kommentator Espen Ween mens lydnivået på stadion gikk rett til værs.

Les mer: Rødt kort og straffebom da Manchester United vant

Hjemmelagets målvakt kunne kanskje gjort en bedre jobb da Tottenham tok ledelsen på et selvmål tidligere i den andre omgangen. Men det betydde selvsagt lite da lagkameratene fikset to scoringer med utrettelig jobbing i motsatt ende av banen.

- At de har krasjet forhåndtipsene er det ingen tvil om. Jeg hadde aldri trodd at Watford skulle være i nærheten av å kjempe på øvre halvdel, konstaterte Petter Myhre i TV 2s studiosending etter kampen.

- Men nå med fire seirer i starten, og måten de kommer tilbake på her, da viser de moral, fortsatte han.

Beste start noensinne

Søndagens møte på var ikke bare et toppoppgjør, men en duell mellom to av lagene med full poengpott etter tre kamper. Watford fikk noe overraskende med seg seirer i alle de tre første rundene mot Brighton, Burnley og Crystal Palace.

Spanske Gracia ledet dermed et lag uten poengtap ut til sesongens hittil tøffeste test, i det som var Hertfordshire-klubbens tredje kamp på hjemmebane. Bare én gang tidligere har Watford begynt en sesong med å vinne fire ligakamper på rappen. Det skjedde for 20 år siden, men da befant klubben seg på det nest høyeste nivået i ligasystemet.

Spurs og Mauricio Pochettino kom også til oppgjøret med tre strake triumfer mot Newcastle, Fulham og Manchester United.

Dele Alli ble kom til kampens første mulighet da Toby Alderweireld spilte ballen høyt i bakrommet. Den engelske landslagsspilleren traff derimot ikke mål da han forsøkte å nikke ballen over Watford-burvokter Foster.

Samme Alli var også nærmest nettkjenning den resterende tida før sidebyttet, i en omgang der bortelaget spilte seg til mange dødballer. Bakerst hos Tottenham hadde midtforsvaret, og spesielt Davinson Sánchez, stort sett full kontroll på det Watford foretok seg. Troy Deeney var den som kom nærmest for hjemmelaget på et innlegg fra høyre, men spissen nikket også ballen over mål under hardt press.

Les mer

Arsenals forsvarstrøbbel fortsatte - reddet av drømmetreff

Gjestene tok føring

Anført av Christian Eriksen la Spurs mer press på vertene etter hvilen.

Dansken var også involvert før Lucas Moura banket en ball som bare ble halvveis ble klarert av Watfords forsvar tilbake i feltet. Via brystet til Abdoulaye Doucouré gikk ballen ned i det nærmeste hjørnet uten at Foster nådde fram i tide.

Watford la seg ikke ned i gresset for å sutre av den grunn. Midtveis i den andre omgangen kriget Deeney seg endelig til en duellseier mot Sánchez. Derfra gikk ballen via Alderweireld og i målramma bak Hugo Lloris.

Det var en liten forsmak en sceneskiftet som fulgte like etterpå. Mens Tottenham fikk mesteparten av dødballene de første 45 minuttene, var det Watford som kjempet seg til et frispark på yttersiden av Spurs-feltet.

Frisparkfoten til José Holebas fant Troy Deeney midt i feltet, og den rutinerte spissen bukket inn 1-1.

Sju minutter seinere var Holebas servitør på nytt fra hjørneflagget. Ved første stolpe møtte midtstopper Craig Cathcart ballen og ordnet seiersmålet.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg