RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger: - Det er min feil

- MIN FEIL: Arsene Wenger tar på seg all skyld for Arsenals store nederlag mot Chelsea.
- MIN FEIL: Arsene Wenger tar på seg all skyld for Arsenals store nederlag mot Chelsea. Foto: Glyn Kirk (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fullt kaos i gullkampen mellom Chelsea og Arsenal.

CHELSEA - ARSENAL 6-0:

Arsene Wengers 1000. kamp som Arsenal-manager vil bli husket i lang tid, men hovedpersonen selv vil trolig glemme kampen på Stamford Bridge raskest mulig.

For etter to raske baklengsmål, ble det enda mørkere for Wengers mannskap.

Alex Oxlade-Chamberlain handset inne i feltet. Dommeren blåste etter hvert straffe, etter en lang tenkepause, og trakk deretter det røde kortet. Her gjorde dommeren også en av tidenes dommertabber. For det var Kieran Gibbs som ble utvist, til stor overraskelse for samtlige som så situasjonen.

Eden Hazard satte straffen kontant i mål.

Oscar økte ledelsen til 4-0 like før pause, før han også la på til 5-0 i den andre omgangen.

Mohamed Salah fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 6-0, snaue 20 minutter før slutt.

- Min verste dag
Jubilanten, Arsene Wenger, var meget skuffet etter det flaue nederlaget mot Chelsea.

- Dette taper er min feil. Jeg tar fullt ansvar for det. Jeg har ikke noe behov for å snakke om feilene vi gjør, sier han ifølge BBC.

Han skulle ønske han kunne feire sin 1000. Premier League-kamp som Arsenal-manager med et bedre resultat.

- Dette er en av de verste dagene i min karriere. Kampen er over etter 20 minutter, og det ble en lang kamp etter det. Man forbereder seg ikke hele uken i forveien for en slik opplevelse.

- Vi var for sterke
Chelsea-manager Jose Mourinho mener kampen ble avgjort allerede etter ti minutter.

- På 2-0, etter syv minutter, så var kampen over. Vi var for sterke for de. Så kom straffesparket og det røde kortet, men kampen var avgjort de første ti minuttene, sier Mourinho ifølge BBC etter kampen.

Den karismatiske Chelsea-manageren mener det er synd at dommeren valgte å vise ut feil mann ved straffesparket.

- Vi så en spiller kaste seg og bruke hendene som en keeper. Fra benken kunne vi ikke se hvilken spiller det var. Men det var straffe og rødt kort, dessverre var det feil spiller som forlot banen, sier Mourinho.

Marerittstart
Det ble en elendig åpning på kampen for gjestene. 

Etter fem minutter straffet vertene bortelaget på en overgang. Andre Schürrle sendte ballen inn til Samuel Eto'o, som fikk lærkula bak seg og måtte stoppe løpet. Spissen taklet imidlertid situasjonen bra og vendte bort Alex Oxlade-Chamberlain og satte ballen i det lengste hjørnet.

Like etter tabbet Santi Cazorla seg ut på midten og Nemanja Matic snappet opp ballen. Midtbanespilleren fikk sendt ballen videre til Schürrle, som satte fart mot bortelagets mål. Fra 18 meter dunket han til og sendte ballen kontant forbi en sjanseløs Szczęsny i Arsenal-buret.

Et skår i gleden for vertene var at Eto'o måtte ut med strekkskade etter drøye ti minutter. Inn kom Fernando Torres.

Utviste feil mann
Chelsea fortsatte å kjøre kampen og et drøyt kvarter ut i oppgjøret fikk Torres ballen i beina. Spanjolen trakk seg utover i banen og sendte lærkula inn til Eden Hazard, som sendte ballen mot bakre stolpe. Chamberlain kastet seg vannrett for å blokkere ballen, men avslutningen traff ungutten i hånden.

Det ble store diskusjoner på banen og det tok lang tid før dommeren tok en avgjørelse. Til slutt valgte han å peke på straffemerket og trekke frem det røde kortet, men da gjorde han også en av historiens største dommertabber. For det var Kieran Gibbs som ble utvist, til stor overraskelse for samtlige på banen, på tribunen og for alle foran TV-apperatene.

Hazard tok straffesparket og satte ballen kontant i nettet.

Referee Andre Marriner, in grey, sends off Arsenal's Kieran Gibbs, left, during their English Premier League soccer match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge stadium in London Saturday, Mar 22 2014. (AP Photo/Alastair Grant)


Økte ledelsen
Få minutter før hvilen vant Ivanovic en hodeduell på midten. Schürrle flikket ballen videre til Torres som kom løpende på høyrekanten. Angrepsspilleren avanserte før han klinket ballen inn til Oscar. Brasilianeren banket lærkula opp i nettaket en snau meter foran Gjestenes sisteskanse.

Til pause sto det 4-0 til gjestene.

Etter hvilen sendte Oscar vertene opp til 5-0, før innbytter Salah økte ledelsen til 6-0, snaue 20 minutter før slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere