Wenger: - Det kan selvfølglig ha vært bra for spillerne

TENKER PÅ EGET LAG: Arsenal-manager Arsène Wenger bryr seg ikke om den svake statistikk mot byrivalen. Her avbildet før lagens duell i Community Shield på Wembley i sommer.

TENKER PÅ EGET LAG: Arsenal-manager Arsène Wenger bryr seg ikke om den svake statistikk mot byrivalen. Her avbildet før lagens duell i Community Shield på Wembley i sommer. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos / NTB scanpix)

Hevder han ikke tenker på at Arsenal stoppet Chelsea-komplekset.

Onsdag startet Arsenal Champions League-gruppespillet med å tape for Dinamo Zagreb i Kroatia.

Manager Arsène Wenger tok selvkritikk for laguttaket han gjorde onsdag, men tror ikke den dårlige opplevelsen i Zagreb vil hemme laget i londonderbyet mot Chelsea lørdag.

- Jeg tror vi kan rette opp det som skjedde. Vi har gjort det bra i det siste i ligaen og det er viktig å konsentrere seg om det, sa franskmannen til blant andre Sky Sports på det siste pressemøtet før gigantduellen på Stamford Bridge.

- Det er lettere å tape borte enn det er å tape på hjemmebane. Jeg mener alle nederlag gjør skade, men alle tap gir også en mulighet til å svare på en sterk måte. Jeg tror ikke de ulike konkurransene vi er med på har så mye å si for hverandre.

- Bra for spillerne

Wenger legger ikke noe vekt på Chelseas svake ligastart. Han innrømmer likevel at spillerne hans kan ha hatt godt av å vinne det forrige møtet med Chelsea i Community Shield.

- Det som er viktigst for meg er at Arsenal vinner kamper. Men for spillerne kan det noen ganger være en mental barriere å ikke klare å vinne mot et annet lag. På den fronten, så kan det selvfølgelig ha vært bra for oss å vinne der, mener Wenger.

Fjorårets andremålvakt i Chelsea, Petr Cech, er tilgjengelig for Arsenal igjen etter å ha blitt hvilt i kampen mot Dinamo Zagreb.

Arsenal har bare vunnet én av 14 kamper med Chelsea under José Mourinhos ledelse. Den triumfen kom til gjengjeld for bare en måned siden da Arsenal vant Community Shield med 1-0.

Press på begge

Det kjølige forholdet mellom de to klubbenes managere ble igjen godt synlig da verken Mourinho eller Arsène Wenger virket særlig innstilt på å takke for kampen på Wembley.

Siden da har Chelsea fortsatt å slite. Premier League-vinneren fra i vår har bare samlet fire poeng på de fem første serierundene.

Men heller ikke Arsenal har hatt en strålende innledning på sesongen.

Med hjemmetap for West Ham i ligapremieren og 0-0 mot Liverpool i den påfølgende kampen på eget gress, er The Gunners allerede dem poeng bak et Manchester City som leder ligaen med full pott.

For Chelsea kan et tap nummer fire for sesongen sende dem helt ned på tabellbunnen, hvis også andre resultater i helgens runde går imot dem.

Solid overtak

For John Terry og co. kan det i så måte være oppløftende å se på statistikken får de siste ligaoppgjørene mot Arsenal.

Lørdagens motstander har nemlig ikke scoret mål på de fire siste kampene mot Chelsea.

Eden Hazard har derimot scoret i begge de to siste kampene mot naborivalen fra nord. På de siste sju innbyrdes møtene har Chelsea vunnet fire ganger og spilt uavgjort i de resterende tre.

José Mourinho har heller aldri tapt to kamper på rad hjemme som Chelsea-manager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.