*Nettavisen* Sport.

Wenger: - Det ligger i bakhodet

Foto: John Walton (Pa Photos)

Arsenal-manager Arsène Wenger lovpriset den mentale styrken til lagets angripere etter 2-1-seieren over QPR onsdag.

05.03.15 08:16

Den franske trenerveteranen var lettet etter at tre nye poeng var i boks på Loftus Road. Arsenal trygget posisjonen inne blant de fire beste i Premier League, hvilket betyr at sjansene for mesterligaspill også neste høst er gode.

Nå retter Wenger fokus mot en tøff kampperiode, som blant annet inneholder kvartfinale i FA-cupen mot Manchester United samt returkamp i mesterligaens åttedelsfinale mot Monaco. I det sistnevnte oppgjøret skal laget hans forsøke å snu 1-3-tapet i den første kampen til avansement. Det blir en mer enn vanskelig oppgave på bortebane i fyrstedømmet.

Olivier Giroud misset et knippe sjanser i det første oppgjøret og måtte tåle mye kritikk i etterkant. Siden har imidlertid franskmannen scoret i to strake kamper i ligaen. Nå står han bokført med åtte scoringer på sine ti siste starter i serien.

- Han er sterk mentalt, Olivier. Han tåler å få kritikk, men jeg synes folk var litt strenge mot ham. OK, han misset noen sjanser, men det kan skje, sier Wenger.

- Vi var alle langt nede etter Monaco-kampen, men vi responderte bra mot Everton og også i dag. Selvtilliten vi spilte på oss mot Everton, ga resultater også her, tilføyer han.

Alexis Sánchez har også fått kritikk for å ha vært nede i en bølgedal den siste tiden, men onsdag var chileneren tilbake i målprotokollen.

- Det var bra. For når du ikke scorer på sju eller åtte kamper, ligger det i bakhodet enten du vil innrømme det eller ikke, sier Wenger. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag