*Nettavisen* Sport.

Wenger: - Mange usikkerhetsmomenter

TRENGER SELVTILLIT: Arsenal og manager Arsene Wenger trenger en opptur etter skuffende resultater den siste tiden. Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

Ber spillerne om å gripe muligheten til å spille på seg selvtillit.

Etter en tung periode ber Arsène Wenger spillerne sine om å gripe muligheten til å skaffe Arsenal sårt tiltrengt selvtillit i lørdagens FA-cupsemifinale mot Wigan.

Wengers mannskap kommer til Wembley med flere skuffende resultater og prestasjoner i ryggsekken. Det som for under to måneder siden lå an til gullkamp for Arsenal, er blitt til en batalje om å redde fjerdeplassen som gir mesterligakvalifisering.

Forrige helg tapte Arsenal fortjent 0-3 for Everton på Goodison Park. London-klubben har slitt blytungt og ofte tapt med stygge sifre i toppkampene denne sesongen.

Ingen titler på ni år
Lørdag har Arsenal sjansen til å heve seg og få tilbake en dose selvtillit laget skriker etter. Med seier over Uwe Röslers Wigan vil klubben være svært nær sitt første trofé siden 2005. Den gang gikk Arsenal til topps i FA-cupen etter å ha slått Manchester United i straffesparkkonkurransen.

– Etter en slik kamp som mot Everton er det viktig å respondere godt. Det er der framtiden vår ligger. Vi må benytte neste kamp til å slå tilbake, sier Wenger.

– Når ting ikke går bra og resultatene uteblir, tenker du alltid at du kan bli bedre. Det finnes ikke et perfekt lag, og vi må alltid prøve å forbedre stallen og laget vårt. Denne sesongen har vi mistet nøkkelspillere i viktige perioder av sesongen, men vi kan bare konsentrere oss om å avslutte så godt vi kan, legger franskmannen til.

Midtbanetrøbbel
En bekymring for Wenger før møtet med Wigan er Arsenal mangel på midtbanespillere. Mesut Özil og Jack Wilshere er fortsatt på sidelinjen med skader, mens Mathieu Flamini er suspendert.

Det også usikkert om Alex Oxlade-Chamberlain og Tomas Rosicky rekker kampen. Aaron Ramsey er tilbake, og det er ventet at han er i startoppstillingen for første gang siden han pådro seg en lårskade i desember.

– Vi har mange usikkerhetsmomenter. I øyeblikket har vi altfor mange spillere ute, så det blir viktig å få dem tilbake, sier Wenger.

Franskmannen har vunnet FA-cupen fire ganger som Arsenal-manager.

Tittelforsvarer
Wigan er regjerende FA-cupmester. Klubben kjemper for tiden om å komme tilbake til Premier League, men Rösler menn kan bli en hard nøtt for Arsenal.

Det fikk Manchester City merke på nytt i kvartfinalen da Wigan gjorde som i fjorårets finale og danket ut de lyseblå.

Den andre semifinalen spilles mellom Hull og Sheffield United søndag. Det blir et møte mellom en klubb fra Premier League og en fra 1. divisjon (nivå tre).

Hull er i sin første FA-cupsemifinale siden 1930. Klubben har aldri før vært i en finale. Sheffield United vant FA-cupen fire ganger mellom 1899 og 1925. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.