RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRENGER MIDTSTOPPER: Arsene Wenger.
TRENGER MIDTSTOPPER: Arsene Wenger. Foto: Jon Super (Ap)

Wenger bekrefter spillerjakt

Arsenal sliter på stopperplass.

Arsenal-manager Arsène Wenger innrømmer at han håper å bruke overgangsvinduet i januar til å forsterke stallen med en midtstopper.

Tilbakevendende skader i forsvarsrekka har skapt utfordringer for London-klubben så langt denne sesongen. Særlig har det skortet på alternativer i midtforsvaret. Da Thomas Vermaelen ble solgt til Barcelona i sommer, sto Wenger i realiteten igjen med kun Per Mertesacker og Laurent Koscielny som rene midtstopperalternativer.

Sistnevnte har hatt skadeproblemer i høst, hvilket har tvunget Wenger til å bruke backene Calum Chambers, Nacho Monreal og Mathieu Debuchy som erstattere. I 2-2-kampen mot Liverpool søndag var det sistnevnte som fikk sjansen.

Nå tyder mye på at Arsenal kommer til å forsterke nettopp midtforsvaret i nær framtid.

- Ikke gnien

- Uten tvil. Hvis vi finner den rette spilleren, kommer vi til å gjøre det, bekrefter Wenger ifølge nettstedet Teamtalk.

Franskmannen avviser blankt at han er redd for å bruke penger.

- Det er enorm forskjell på virkeligheten og det inntrykket folket har av meg. Dersom dere hadde vært med meg ut en kveld, vill dere forstått det, sier Arsenal-sjefen.

- Det var en periode der Arsenal ikke hadde så mye penger. Det jeg ikke liker, er å bruke penger man ikke har. Men i framtida har jeg ikke noen betenkeligheter i det hele tatt, tilføyer han.

Ser framgang

Å få orden på forsvarsspillet er nøkkelen dersom Arsenal skal få en opptur i annen halvdel av årets sesong.

- Vi er i ferd med å bli bedre defensivt, og det er det alt handler om. Vi må bevise nettopp det i annen halvdel av sesongen, fordi vi nå går inn i den perioden der kamper må vinnes, sier Wenger.

London-klubben ligger i øyeblikket på sjetteplass på tabellen. Opp til West Ham på den fjerde og siste mesterligaplassen skiller det ved inngangen til julehøytiden fire poeng.

Britiske medier spekulerer også i at Wenger kan komme til å jakte på en midtbanespiller i januar. Jack Wilshere, Mikel Arteta og Aaron Ramsey er alle ute med skade i øyeblikket. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere