*Nettavisen* Sport.

Wenger forventer reaksjon etter Monaco-fiaskoen

FORVENTER REAKSJON: Arsenal-manager Arsene Wenger er sikker på at det blir reaksjoner etter Monaco-fiaskoen. Foto: David Davies (Pa Photos)

- Alt gikk mot oss den kvelden.

Arsène Wenger må igjen tåle å være under lupen etter Arsenals grusomme opptreden mot Monaco i mesterligaen. Manageren sier laget må slå kraftig tilbake når Everton kommer på besøk søndag.

Arsenal var store favoritter mot et Monaco som har gjort enorme økonomiske kutt siden mesterligaplassen ble sikret i fjor, men laget fra det lille fyrstedømmet kontret Arsenal i senk og reiste fra London med 3-1-seier.

- Man spiller 55 kamper i en sesong og det kommer skuffende øyeblikk. Vi vil avslutte sesongen sterkt. Jeg forventer en kraftig reaksjon i Premier League. Det er en annen konkurranse, og vi har sjansen til å beholde plassen blant de tre beste, sa Wenger på fredagens pressekonferanse.

Arsenal hadde ballen klart mest mot Monaco, men som så mange ganger før var de sårbare for kontringer.

- Det er ingen individer som får skylden. Alt gikk mot oss den kvelden, og at vi misset sjanser var bare én årsak, sier franskmannen.

Må leve med kritikken

Wenger har fått mye kritikk etter det ydmykende tapet, noe som ikke er nytt. Manageren har måttet svare for stygge tap flere ganger de siste sesongene, og deler av Arsenals supportere har tilsynelatende mistet troen på ham.

- Det må vi leve med. Vi er en stor klubb, og det betyr at mange bryr seg. Når man skuffer som på onsdag, forventer vi ikke applaus. Det er helt normalt å få kritikk. Tapet gjør mer vondt enn kritikken. Jeg sier ikke at jeg er immun. Jeg elsker å vinne, og når jeg ikke gjør det, er det vondt, sier Wenger.

Everton er et lag som har skapt mye problemer for Arsenal de siste årene, og det er blitt spilt fem seriekamper siden de tapte for «The Gunners».

Flere skader

Arsenal har skadeproblemer, og de er fremdeles uten kaptein Jack Wilshere. Han har vært ute siden november, og måtte gjennom en ny operasjon på den skadde ankelen.

- Det var et lite inngrep som bare tar noen dager. Han skulle gjøre det etter sesongen, men det var noe som irriterte ham. Derfor bestemte vi oss for å gjøre det nå, sier Wenger.

Aaron Ramsey og Mathieu Flamini er nær ved å komme tilbake, men det er usikkert om de rekker Everton-kampen.

Mikel Arteta og Mathieu Debuchy er definitivt ute. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag