*Nettavisen* Sport.

Wenger fristet til å bruke penger i januar

Arsène Wenger sier han kan komme til å styrke laget i januar. Foto: Matthew Childs (Reuters)

Har seriemesterskapet innen rekkevidde.

Arsenal har sin beste sjanse på lenge til å vinne sin første ligatittel siden 2004. Manager Arsène Wenger sier han kan komme til å styrke stallen i vinterens overgangsvindu.

Arsenal er nummer fire i serien etter det overraskende 1-2-tapet for West Bromwich i helgen, men det er bare to poeng opp til serieleder Leicester.

I en sesong der regjerende mester Chelsea er helt ute av form, mens Manchester City er variabel og Manchester United virker litt for tynt besatt til å vinne ligaen, har Arsenal sin beste sjanse til å vinne serien på svært lenge. Klubben har ikke vunnet Premier League siden 2004, da «The Gunners» gikk ubeseiret gjennom samtlige 38 seriekamper.

Ifølge Sky Sports har Arsenal godt over to milliarder tilgjengelig, og manager Wenger sier han vurderer å styrke stallen ytterligere i januar.

– Dersom jeg finner den rette kvaliteten, gjør jeg det, sier han.

Stort tomrom

I sommer ble det spådd at Wenger skulle hente en ny stjernespiss, men da overgangsvinduet stengte var keeper Peter Cech den eneste forsterkningen.

Mange tviler på om Olivier Giroud er en god nok spiss til å skyte klubben til seriegull, mens skaden til midtbaneterrier Francis Coquelin har etterlatt et stort tomrom.

Wenger sier han ikke bryr seg nevneverdig om en spiller er billig eller dyr, bare han er god nok.

– Hvem er ikke glad i et røverkjøp? For oss er det et røverkjøp når vi kjøper de beste, for bare de beste styrker vår stall. Patrick Vieira kostet 2,5 millioner pund og var et glimrende kjøp ettersom han var en klassespiller. Vi brukte 40 millioner pund på (Mesut) Özil, og jeg ser å det som et røverkjøp ettersom vi fikk en glimrende spiller, sier han.

Scorer ikke nok

Arsenal er i lang tid blitt koblet til Real Madrids Karim Benzema, men etter at han ble pågrepet, mistenkt for å ha deltatt i utpressing av Mathieu Valbuena, er det svært tvilsomt om han fortsatt er et alternativ.

I tillegg til Giroud har Arsenal alternativer som Alexis Sánchez, Theo Walcott, skadde Danny Welbeck og Joel Campbell å bruke på topp. Sanchez er riktignok mer en kantspiller eller hengende spiss, mens Welbeck og Walcott scorer litt for lite mål. Campbell har på sin side ikke imponert de få gangen han har fått sjansen.

Arsenal møter Norwich borte søndag, en kamp laget må vinne for å henge med i toppen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag