Wenger frykter ikke reprise

STYGT TAP: Arsenal ble et par nummer for små i seriekampen mot Manchester City på Etihad Stadium forrige sesong og gikk på et 6-3-tap. Wenger frykter ikke at det vil skje igjen.

STYGT TAP: Arsenal ble et par nummer for små i seriekampen mot Manchester City på Etihad Stadium forrige sesong og gikk på et 6-3-tap. Wenger frykter ikke at det vil skje igjen. Foto: Paul Ellis (Afp)

- Historien vil ikke spille noen stor rolle.

Arsenal prøver å legge forrige sesongs skrekkelige 3-6-tap borte mot Manchester City bak seg.

Lagene møtes igjen på Eastlands søndag.

- Historien vil ikke spille noen stor rolle. Prestasjonen på kampdagen er det eneste som betyr noe, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

Søndagens motstander, Manchester City, er det eneste laget som har heng på Chelsea i gullstriden. Chelsea har 49 poeng, City to mindre. Arsenal på femteplass står med 36 poeng etter 21 Premier League-runder.

Nedbrutt Debuchy

Arsenal må klare seg uten forsvarsspilleren Mathieu Debuchy i lengre tid. Franskmannen har på ny ødelagt skulderen.

– Han er svært nedbrutt. Han ønsker så sterkt å spille, sier Wenger om den skadeplagede forsvarsspilleren. Trolig er Debuchy ute i minst tre måneder.

Wenger kan derimot glede seg over at Aaron Ramsey, Theo Walcott og Mesut Özil alle er tilgjengelige. Spissen Danny Welbeck derimot er fortsatt ute. Storavisen Daily Telegraph skrev fredag at Wenger burde svi av 200 millioner kroner før januarvinduet stenger.

Arsenal-manageren har fått en del kritikk for at han ikke bruker nok penger på å styrke troppen. «The Gunners» har lenge vært ute av gullkampen. Alt handler trolig om å sikre topp fire i Premier League, som gir spill i mesterligaen.

Spesielt må borteformen bli bedre. Der står de hvite og røde med 4-3-4. Til sammenligning har Manchester City pene 7-3-1 på fremmed gress. Manuel Pellegrinis lag går også sjelden på en bommert hjemme. 7-2-1 er den solide statistikken før Arsenal venter søndag.

Kryptisk Pellegrini

Manchester City har styrket laget med Swanseas toppscorer Wilfried Bony. Totalt kan overgangen komme til å kose City hele 28 millioner pund.

FIFAs fair play-regler gjør det vanskelig for de himmelblå å gjøre veldig mye mer på overgangsmarkedet, men Pellegrini utelukker ikke helt at det blir flere grep på transferfronten.

– Vi får se. For øyeblikket tenker vi ikke på det, sier den chilenske manageren.

– Men jeg har alltid sagt at overgangsvinduet er åpent helt til slutten av januar. Så vi får se hva fremtiden bringer, men jeg mener vi har en stall klar for resten av sesongen, fortsetter Pellegrini.

Kaptein Vincent Kompany er friskmeldt etter hamstringskaden.

– 100 prosent klar, sier Pellegrini. (©NTB)

håper å unngå ny smell borte mot Man City. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.